MEDIA

Τι απέγιναν όσοι ηθοποιοί υποδύθηκαν τον Ιησού

Τι απέγιναν όσοι ηθοποιοί υποδύθηκαν τον Ιησού

Άλλοι έπαθαν σοβαρά ατυχήματα και άλλοι είδαν την καριέρα τους να καταστρέφεται για πάντα...


Φαίνεται πως ο μύθος δεν είναι τελικά και τόσο "μύθος" για τους ηθοποιούς που υποδύθηκαν τον Ιησού.

Ας δούμε αναλυτικά τι απέγιναν οι διάσημοι πρωταγωνιστές.

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» (1977)

Ίσως ο πιο "γνωστός Ιησούς" του οποίου η μορφή έμεινε χαρακτηριστική σε εκατομμύρια κόσμο είναι ο Ρόμπερτ Πάουελ, πρωταγωνιστής της σειράς «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι. Αν και κάποιος θα περίμενε ότι μετά την υπερπαραγωγή του Τζεφιρέλι ο Πάουελ θα έχει μια λαμπρή καριέρα στο Χόλυγουντ, συνέβη το ακριβώς αντίθετο καθώς ο Βρετανός ηθοποιός μετά τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» συνέχισε να δουλεύει σε εγχώριες τηλεοπτικές σειρές και ευρωπαϊκές ταινίες.

Οι παραγωγοί του Χόλιγουντ, όμως, θεώρησαν ότι το κοινό τον έχει ταυτίσει τόσο με το ρόλο του Ιησού, που δε θα μπορούσε ποτέ να τον δει να «αμαρτάνει» επί της μεγάλης οθόνης. Έτσι, όλες οι πόρτες έκλεισαν!

Σήμερα, σε ηλικία πλέον 69 ετών, ο Πάουελ ηρεμεί τα Σαββατοκύριακα παρακολουθώντας από την εξέδρα των VIP του "Ολντ Τράφορντ" την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Ο Βασιλεύς των βασιλέων» (1927- 1961)

Στον ρόλο του Ιησού ήταν ο Η. Β. Γουόρνερ, ο οποίος είδε την καριέρα του να απογειώνεται μετά την προβολή της ταινίας αλλά αρκετά χρόνια μετά, κάνοντας το μεγάλο απολογισμό το 1956 όταν σταμάτησε να κάνει σινεμά, δήλωσε ότι ο Χριστός έβλαψε την καριέρα του.

Χειρότερη ήταν η εξέλιξη του Τζέφρι Χάντερ, του Ιησού στην επανέκδοση της ταινίας "Ο Βασιλεύς των βασιλέων" το 1961.
Ενώ ως τότε είχε μια πολύ καλή πορεία, μετά τον Χριστό έγινε ένας από τους πρώην λαμπερούς νέους ηθοποιούς των ΗΠΑ που μετακόμισαν στις ευρωπαϊκές ταινίες. Ήταν μόλις 33 ετών.

Εννιά χρόνια μετά σκοτώθηκε πέφτοντας μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

«Τα Πάθη του Χριστού» (2004)

Ο Τζέιμς Καβίζελ, που ενσάρκωσε τον Ιησού στα πλέον πολυσυζητημένα και πετυχημένα εισπρακτικά «Πάθη του Χριστού», σε σκηνοθεσία του Μελ Γκίμπσον, σίγουρα δεν ήξερε ότι ο τίτλος της ταινίας θα γινόταν πραγματικότητα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Στη σκηνή πάνω στο Σταυρό, αστραπή από το πουθενά χτυπά τον ηθοποιό, ο οποίος σώζεται από θαύμα.

Αστραπή τον χτυπά και στα γυρίσματα στην επί του Όρους Ομιλία!

Τα βάσανά του δεν τελειώνουν εδώ! Παθαίνει σοβαρή εξάρθρωση ώμου, όταν του έπεσε ο Σταυρός που κουβαλούσε.
«Τρώει» κατά λάθος διπλό χτύπημα από μαστίγιο στη σχετική σκηνή, κόβεται άσχημα στον καρπό του και αποκτά μια βαθιά ουλή στην πλάτη και, τέλος, αρρωσταίνει με υποθερμία.

«Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου» (1965)

Η παραγωγή της ταινίας «άγγιξε» το ποσό των 20.000.000 δολαρίων, και ο Μαξ Φον Σίντοφ προσφέρει μια συγκλονιστική ερμηνεία στο ρόλο του Θεανθρώπου.

Ο πρωταγωνιστής μπορεί να επιβίωσε μετά την απόφασή του να υποδυθεί τον Ιησού σε μία από τις πιο γνωστές ταινίες για τη ζωή Του, δυστυχώς, όμως, η ίδια η παραγωγή ήταν μια από τις πιο πολυπαθείς.

Ο διευθυντής φωτογραφίας, Γουίλιαμ Σ. Μέλορ, έπαθε καρδιακή προσβολή, κατέρρευσε και πέθανε στο πλατό, προτού προλάβει κανείς να τον βοηθήσει.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην Αριζόνα, χιονοθύελλα χτύπησε την περιοχή για πρώτη φορά έπειτα από 50 ολόκληρα χρόνια, θάβοντας ολόκληρα τα σετ της Ιερουσαλήμ! Καστ και συνεργεία υπερέβαλαν εαυτόν για να καθαρίσουν με τη βοήθεια μηχανημάτων το χώρο και να ξεθάψουν τα σκηνικά.

Και μόλις το έκαναν, ξαναχτύπησε μια νέα χιονοθύελλα, ακόμη πιο ισχυρή από την πρώτη, αναγκάζοντας την παραγωγή να τα μαζέψει άρον-άρον και να συνεχίσει το γύρισμα σε χολιγουντιανό στούντιο.