MEDIA

Alter: Ή τώρα, ή ποτέ!

Alter: Ή τώρα, ή ποτέ!
Στην τελική ευθεία, έχει μπει η υπόθεση του τηλεοπτικού σταθμού Alter...

Στην τελική ευθεία, έχει μπει η υπόθεση του τηλεοπτικού σταθμού Alter. Οι επαφές που γίνονται από την αρχή της εβδομάδας, είναι η τελευταία ευκαιρία του Γιώργου Κουρή να σώσει το κανάλι από το οριστικό "λουκέτο".

Όπως σας έχει ενημερώσει το newsbomb.gr, κάθε σενάριο για την επιβίωση του Alter έχει ως βασική προϋπόθεση την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων στους επί 4 μήνες απλήρωτους εργαζόμενούς του. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε ο σταθμός θα οδηγηθεί είτε στην άμεση πτώχευση, είτε στην ανάκληση της άδειάς του από το ΕΣΡ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsbomb.gr πάντως, η χθεσινή υπόσχεση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Κώστα Γιαννίκου ότι γίνεται προσπάθεια ώστε να καταβληθούν δύο μισθοί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, είναι η πρώτη - εδώ και πέντε μήνες- που έχει πραγματική βάση!

Πιο συγκεκριμένα, οι επαφές που γίνονται με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, έχουν αυτή τη φορά ως βασική προϋπόθεση την άμεση πληρωμή μέρους των δεδουλευμένων- κι αυτό γιατί δεν μπορεί να υπάρξει καμμία λύση αν η εταιρεία εμφανίζει παύση πληρωμών. Η υπαγωγή στο άρθρο 99 δεν έχει αποκλειστεί ενώ εξετάζεται και μία ακόμη περίπτωση.

Συνεπώς, αν τελικά υπάρξει συμφωνία, οι εργαζόμενοι μπορούν να ελπίζουν ότι θα εισπράξουν έστω τα μισά από όσα τους οφείλονται. Αν όμως και αυτήν τη φορά οι διαπραγματεύσεις "ναυαγήσουν", τότε όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα άλλο πλάνο σωτηρίας του Alter- με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι πληροφορίες λένε ότι ακόμη και μέσα στην ημέρα, θα υπάρξει οριστική απόφαση, αν και η πλευρά του Γιώργου Κουρή αφήνει ένα χρονικό περιθώριο μέχρι την Τετάρτη 11 Μαίου.

Παράλληλα, οι συνελεύσεις των εργαζομένων αποφάσισαν την σύσταση διασωματειακής.επιτροπής η οποία θα ενημερώσει τους αρμόδιους υπουργούς για την κατάσταση- αν και ήδη την γνωρίζουν! Είναι χαρακτηριστική εξάλλου, η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού κ. Τηλέμαχου Χυτήρη, πριν από τρεις μέρες:

"Ως προς τον τηλεοπτικό σταθμό Alter, τα βάρη του παρελθόντος είναι πολύ μεγάλα. Γίνεται μια τελευταία προσπάθεια δεν μπορώ να πως πως είμαι αισιόδοξος".

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τους παρουσιαστές του σταθμού να βρίσκονται ένα βήμα πριν από την μεταγγραφή του σε άλλα κανάλια- κάτι που διαψεύδουν οι ίδιοι στο σύνολό τους, επαναλαμβάνοντας ότι παραμένουν στο Alter, μέχρι να υπάρξει η οριστική ανακοίνωση για την τύχη του!