MEDIA

RT: Άγριο δούλεμα στον Ευ. Βενιζέλο

RT: Άγριο δούλεμα στον Ευ. Βενιζέλο
Αντικείμενο οξύτατης -έως και υστερικής- κριτικής έγινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος...

Αντικείμενο οξύτατης -έως και υστερικής- κριτικής έγινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε εκπομπή του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου, Russia Today.

Οι δύο σχολιαστές επικρίνουν σφόδρα την εξαγγελία ακόμα σκληρότερων μέτρων λιτότητας από τον κ. Βενιζέλο μετά την τηλεδιάσκεψη με την τρόικα και ανατρέχουν σε δηλώσεις του:

«Για να μην γίνει η Ελλάδα αποδιοπομπαίος τράγος…», «αν θέλουμε να αποφύγουμε τη χρεοκοπία, αν θέλουμε να παραμείνουμε στην ευρωζώνη, αν θέλουμε να σταματήσει ο εκβιασμός της Ελλάδας…», τότε η μόνη στρατηγική επιλογή είναι η λιτότητα, σχολιάζουν οι δύο παρουσιαστές.

Στο σημείο αυτό ξεκινά η επίθεση: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος «κοιμάται με την τρόικα», «βρίσκεται στην υπηρεσία της τρόικας και των τραπεζιτών», «δεν είναι Έλληνας, είναι παράφρων».

Οι σχολιαστές στηλιτεύουν το «εμείς» που χρησιμοποιεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «σαν να ταυτίζει το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών με αυτό των τραπεζιτών».

Προσθέτουν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε τη νομιμοποίηση να υπογράψει το Μνημόνιο, «έπρεπε να έχει προηγηθεί συνταγματική αναθεώρηση».

Επιστρέφοντας στον κ. Βενιζέλο υποστηρίζουν ότι «θέλει να εξαπατήσει τους πολίτες, κάνει ό,τι μπορεί για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα».

Η πολιτική ανάλυση ολοκληρώνεται με την «ευχή» της παρουσιάστριας προς τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών: «Θα έπρεπε να βρεθεί συγκαλεσμένος με τον Αλεξάντερ Λεμπέντεφ (σ.σ Ρώσος μεγιστάνας) και να πάρει αυτό που του αξίζει σε live μετάδοση».

Όσοι δεν καταλάβατε, δείτε τον Λεμπέντεφ σε ρόλο «πυγμάχου».