MEDIA

Εφημερίδες: Διαβάστε τα σημερινά (08/03/2016) πρωτοσέλιδα

Εφημερίδες: Διαβάστε τα σημερινά (08/03/2016) πρωτοσέλιδα

Μήνυμα για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έστειλε χθες το Eurogroup, που αποφάσισε την έναρξη της πρώτης αξιολόγησης με την επιστροφή του κουαρτέτου σήμερα στην Αθήνα, εκ των θεμάτων που απασχολείτον τύπο σήμερα (08/03/2016).

Για την επόμενη εβδομάδα μετατοπίστηκε η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Άγκυρας για το προσφυγικό, με τους ηγέτες της Γηραιάς Ηπείρου να κάνουν λόγο για πρόοδο στις συζητήσεις αλλά να μην καταλήγουν σε συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Έτσι, ορίστηκε νέο «ραντεβού» για τις 17 και 18 Μαρτίου όταν και θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Τουρκία.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα

Περικοπές συντάξεων, επιπλέον φορολογία για περισσότερους και πλήρως απελευθερωμένη αγορά δανείων επωμίζεται και επίσημα η κυβέρνηση μετά τη χθεσινή απόφαση του Eurorgroup να συνδέσει εμμέσως πλην σαφώς στην αξιολόγηση και την ελάφρυνση του χρέους, σύμφωνα με την αποκρυπτογράφηση των αποτελεσμάτων των εργασιών από τον τύπο.

Η παραχώρηση της επιτάχυνσης της συζήτησης για τα μέτρα που θα ελαφρύνουν το χρέος βρίσκεται κυρίως στην κατεύθυνση να παραμείνει στο τραπέζι της αξιολόγησης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Διαβάστε εδώ τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων

Mε την επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα μετά το Eurogroup της Δευτέρας, ασχολείται ο οικονομικός Τύπος.

Η αξιολόγηση, η ολοκλήρωση της οποίας αναμένεται στην καλύτερη περίπτωση μέσα στο Απρίλιο, μετατρέπεται στην ουσία σε «ευρωπαϊκή υπόθεση».

Ασφαλιστικό, νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και «κόκκινα» δάνεια οι προϋποθέσεις για τη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Διαβάστε εδώ τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων

Σχετικές ειδήσεις