MEDIA

Εφημερίδες: Διαβάστε τα σημερινά (09/03/2016) πρωτοσέλιδα

Εφημερίδες: Διαβάστε τα σημερινά (09/03/2016) πρωτοσέλιδα

Φοροαπαλλαγές και απευθείας επιδοτήσεις ύψους 4,8 δισ. σε βάθος τετραετίας με έμφαση σε τουρισμό, αγροτική παραγωγή και νέες τεχνολογίες, εκ των θεμάτων που απασχολείτον τύπο σήμερα (09/03/2016).

Πληθώρα φορολογικών κινήτρων, χρήση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων αλλά και απευθείας επιδοτήσεις (έως 45%) συνολικού ύψους 4,8 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας περιλαμβάνει το σχέδιο του νέου αναπτυξιακού νόμου της κυβέρνησης.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα

Την εκτίμησή του ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μπορεί να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου-αρχές Μαΐου εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Σόιμπλε ανέφερε στο περιθώριο του Ecofin ότι οι δανειστές της Ελλάδας εκτιμούν ότι θα είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν πως η Αθήνα εφάρμοσε όλες τις μεταρρυθμίσεις στα τέλη Απριλίου ή το αργότερο στις αρχές Μαΐου.

Σήμερα άλλωστε ξεκινούν και οι επαφές του κουαρτέτου στην Αθήνα με τους καθ' ύλην αρμόδιους υπουργούς Τσακαλώτο και Σταθάκη.

Το προσφυγικό, η διμερής συνεργασία ήταν τα κορυφαία θέματα στην ατζέντα του Συμβουλίου, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας όπως είπε στη συνέντευξη τύπου έθεσε στον κ. Νταβούτογλου τα θέματα των παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου και την αύξηση των εμπλοκών, σημειώνοντας ότι η στάση της 'Αγκυρας δεν συνάδει με το κλίμα φιλίας και συνεργασίας που οικοδομείται μεταξύ των δύο χωρών.

Περιγραφική αξιολόγηση αντί βαθμολογικής κλίμακας στους μαθητές, αλλαγές -σύντομα- στα σχολικά εγχειρίδια, μείωση της ύλης και ψηφιακό κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας για έξι γλώσσες, ανάμεσά τους τα τούρκικα, είναι μερικές από τις αλλαγές που ανακοίνωσε ότι θα έρθουν σύντομα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή.

Διαβάστε εδώ τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων

Mε την νέο αναπτυξιακό νόμο απασχολείται ο οικονομικός τύπος σήμερα 9 Μαρτίου και την πρώτη συνάντηση του κουαρτέτου με τους υπουργούς Τσακαλώτο και Σταθάκη σήμερα και τον Γιώργο Κατρούγκαλο αύριο.

Την ίδια ώρα σήμερα πραγματοποιείται μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.

Αλλα θέματα που θα διαβάσετε αφορούν τις αγροτικές επιδοτήσεις που κρίθηκαν και τύποις παράνομες από το Ευρωδικαστήριο που επικύρωσε απόφαση για επιστροφή 425 εκατ. ευρώ.

Στο Χρηματιστήριο οι επενδυτές χθες έκριναν θετικά την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα με τον δείκτη να κινείται ανοδικά. Παράλληλα το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το πράσινο φως για την πώληση του ΟΛΠ στην Cosco και το ΙΟΒΕ να υποστηρίζει πως ιδιωτικοποίηση θα φέρει έσοδα 511 εκατ. ευρώ

Διαβάστε εδώ τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων

Σχετικές ειδήσεις