MEDIA

Εφημερίδες: Διαβάστε τα σημερινά (31/03/2016) πρωτοσέλιδα

Εφημερίδες: Διαβάστε τα σημερινά (31/03/2016) πρωτοσέλιδα

Ψαλίδι που θα φτάνει μεσοσταθμικά στο 10% έρχεται για το εφάπαξ βοήθημα σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και διαπραγματεύεται με τους θεσμούς εισάγει νέο τρόπο υπολογισμού, ο οποίος θα ισχύσει για τους νέους συνταξιούχους αλλά και όλες τις εκκρεμείς σήμερα αιτήσεις, που φτάνουν τις 62.000 στα 37 Ταμεία και κλάδους Πρόνοιας σύμφωνα με τον πολιτικό Τύπο σήμερα Πέμπτη 31/3.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα

Στο πλαίσιο του διαρκούς μπρα ντε φερ για την ολοκλήρωση της δύσκολης διαπραγμάτευσης στο Ασφαλιστικό, οι νέες κύριες συντάξεις όσων φεύγουν με λίγα χρόνια ασφάλισης (κυρίως 15-20) οδηγούνται σε μεγαλύτερη συμπίεση.

Η επικρατέστερη μέθοδος για τον επανυπολογισμό των καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων προβλέπει την εφαρμογή των νέων ποσοστών αναπλήρωσης στις συντάξιμες αποδοχές με τις οποίες έχουν «βγει» οι σημερινοί συνταξιούχοι.

Επίσης, εγκύκλιος που ρυθμίζει όλα τα θέματα που αφορούν στη διεξαγωγή των πανελλαδικών εκδόθηκε την Τετάρτη από το υπουργείο Παιδείας, που διευκρινίζει ότι οι εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων θα διενεργηθούν φέτος με κοινές διαδικασίες για το νέο και το παλαιό σύστημα.

Διαβάστε εδώ τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων

Για έλεγχο για αγορές τίτλων εξωτερικού μιλά ο οικονομικός Τύπος και για τη διαπραγμάτευση και την επιστροφή του κουαρτέτου τις επόμενες ημέρες Η συμφωνία μεταξύ Αθήνας - θεσμών για την αξιολόγηση μπορεί να κλείσει έως τις 12 Απριλίου εκτιμά τόσο η κυβέρνηση όσο και η Κομισιόν, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ντέκλαν Κοστέλο απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές που ερευνούν τις πολιτικές της τρόικα...

Διαβάστε εδώ τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων

Σχετικές ειδήσεις