Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
MEDIA

Εμμανουήλ Κοτσάκης: Ο μικρός πιανίστας με τις μεγάλες διακρίσεις - Είναι μόλις 7 χρονών

Newsbomb

Ένα ταλαντούχο αγόρι γεμάτο αγάπη για τη μουσική: «Πρώτα έμαθε να διαβάσει πεντάγραμμο, νότες και μετά αλφαβήτα»

Ο Εμμανουήλ Κουτσάκης, το παιδί θαύμα της μουσικής είναι μόλις 7 ετών και μπορεί παίζοντας πιάνο να σε μαγέψει και να σε ταξιδέψει σε άλλες εποχές.

Ο Εμμανουήλ μαζί με την οικογένειά του είναι από την Κρήτη και πριν δύο χρόνια μετακόμισαν στη Θεσσαλονίκη.

Ο κορονοϊός, οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας και η προτροπή του πατέρα του Βαγγέλη, ήταν οι λόγοι για τους οποίους το μικρό αγόρι έχει φθάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο.

Ο Εμμανουήλ έχει ήδη έξι διακρίσεις σε διαγωνισμούς πιάνο, ενώ το μικρόβιο της μουσικής φαίνεται να ήταν από τη μητέρα του, η οποία του έμαθε να παίζει τα κάλαντα στο πιάνο.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος», ο Εμμανουήλ διηγείται πως έμαθε να παίζει πιάνο: «Πρώτα έπαιζα με το ένα χέρι, μετά έπαιζα με τα δύο χέρια και η μαμά ήρθε και τρελάθηκε που το είδε αυτό και μετά ήθελα να μάθω κι άλλα κομμάτια. Μου τα έμαθε η μαμά και οι γονείς μου βρήκαν και μια δασκάλα και τώρα κάνω με ιδιαίτερα σπίτι περίπου 1,5 χρόνο».

«Μου φτιάχνει τη διάθεση, μου ανοίγει την όρεξη. Όταν παίζω πιάνο νιώθω λες και επικοινωνώ με κάποιον», αποκαλύπτει και συγκινεί.

Ο πατέρας του αγοριού μάλιστα αναφέρει ότι ο γιος του έχει μια ιδιαίτερη ύφεση και μπορεί να αφομοιώνει αρκετά εύκολα όσα διδάσκεται. «Πρώτα έμαθε να διαβάσει πεντάγραμμο, νότες και μετά αλφαβήτα», τονίζει ο κ. Βαγγέλης δείχνοντας την αγάπη και την αφοσίωση του μικρού αγοριού στη μουσική.