MEETING POINT

Κουτσούμπας για Ευρωεκλογές: Να εκφραστεί η αντίθεση στην κυβέρνηση και την ΕΕ

Κουτσούμπας για Ευρωεκλογές: Να εκφραστεί η αντίθεση στην κυβέρνηση και την ΕΕ

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο Meeting Point του Newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη

Να συνεχίσει τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά το δυστύχημα των Τεμπών και να δει το βούλευμα των εφετών της Λάρισας με τα νέα στοιχεία, ζητά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας παράλληλα ότι προκύπτει αναγκαιότητα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. «Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε μια τεράστια προσπάθεια από κυβερνητικούς και κρατικούς μηχανισμούς, με εμπλοκή και της Δικαιοσύνης πιστεύω εγώ, για συγκάλυψη αυτού του εγκλήματος» λέει σε συνέντευξή του στο Meeting Point του Newsbomb.gr.

Ερωτηθείς σχετικά, τονίζει ότι έπρεπε να έχουν ανοίξει ήδη τα κινητά του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού. «Kαι τα κινητά, θα πρέπει να ανοίξουν όλες οι κάμερες, τα πάντα να ελεγχθούν», να ερευνηθεί τι κουβαλούσε το εμπορικό τρένο και βεβαίως με το μπάζωμα, προσθέτει.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού σύμφωνα με τον οποίο «συγκρούστηκαν στα Τέμπη ανθρώπινα λάθη με χρόνια παθογένειες» χαρακτηρίζοντας «εξοργιστική την κομματική εργαλειοποίηση της τραγωδίας», ο κ. Κουτσούμπας τονίζει: «Μόνο ντροπή μπορεί να αισθάνεται κάποιος λογικός άνθρωπος στη χώρα μας, με αυτές τις δηλώσεις, διότι δεν εργαλειοποιείται το ζήτημα από την αντιπολίτευση, ιδιαίτερα από το ΚΚΕ που εκπροσωπώ, όταν κρατάς στην επικαιρότητα ένα τεράστιο ζήτημα που δεν απασχολεί μόνο 57 οικογένειες των συνανθρώπων μας που χάθηκαν, αλλά απασχολεί όλη την ελληνική κοινωνία». Και συνεχίζει: «Ο κ. Πρωθυπουργός θα πρέπει με περισσότερη φειδώ να εκφράζει απόψεις που μιλούν είτε για εργαλειοποίηση ή που στην ουσία παραπέμπουν στις καλένδες το ζήτημα, όταν λέει ότι είναι απλά θέμα ατομικής ευθύνης κάποιων μόνο συγκεκριμένων ανθρώπων.

Το ΚΚΕ συνυπογράφει το κείμενο της κυρίας Καρυστιανού «γιατί όντως βάζει ένα πολύ καίριο ζήτημα, κάτι που μόνο το ΚΚΕ είχε προτείνει στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση -αλλά και στην προηγούμενη- να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Οι υπουργοί πρέπει να ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη και να πηγαίνουν να κάθονται στο σκαμνί του δικαστηρίου, όπως κάθεται ο κάθε Έλληνας πολίτης όταν κάνει ένα ποινικό αδίκημα» αναφέρει.

Για το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου που καταδικάζει την Ελλάδα για θέματα του κράτους Δικαίου, τονίζει ότι «ορισμένα ζητήματα αυτά που θέτει το ψήφισμα ισχύουν, όμως κρύβεται ένα μεγάλο κομμάτι» που αφορά στις ευθύνες της ΕΕ, για τη θωράκιση του κράτους απέναντι σε αυτούς που αγωνίζονται είτε είναι πρόσφατα οι αγρότες, οι φοιτητές, οι εργάτες που απεργούν. Στο ερώτημα εάν είναι «ανθέλληνες» οι ευρωβουλευτές που το ψήφισαν, απαντά: «Ε όχι βέβαια, ψήφισαν όμως με βάση την πολιτική τους τοποθέτηση. Δηλαδή, απέκρυψαν για παράδειγμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες που έχει η Κομισιόν και η ΕΕ για συγκεκριμένες οδηγίες και νόμους που προτείνει», ώστε να γίνουν εθνικό δίκαιο και τις οποίες υλοποίησε ο κ. Μητσοτάκης. Αλλά και τι ψήφο έδωσαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοιους νόμους του κ. Μητσοτάκη, καθώς «80% τέτοιων νόμων που αφορούν και το κράτος δικαίου ψήφισε και το ΠΑΣΟΚ, 60-70% ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα κόμματα». «Να μην αθωώνουμε την πολιτική της ΕΕ» επισημαίνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «γι’ αυτό κι εμείς ψηφίσαμε "παρών", δεν εμποδίσαμε το ψήφισμα, κάνοντας όμως αυτές τις κριτικές παρατηρήσεις».

Οι ευρωεκλογές είναι ένα πρώτο βήμα ώστε να αποτυπωθεί η δυσαρέσκεια του κόσμου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, δηλώνει. Ως στόχο για το ΚΚΕ «λέμε όσο πιο ψηλά γίνεται». Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι «εμείς απευθυνόμαστε στο 35-40% που λέει ότι "είμαι αρνητικός απέναντι στην ΕΕ"» προσθέτει ο κ. Κουτσούμπας και εξηγεί ότι είναι σημαντικό «να εμποδίσεις μέτρα αντιλαϊκά, να έχει ο λαός κάποιες κατακτήσεις, κάποιες ανάσες, με την άσκηση πίεσης» είτε στην Ευρωβουλή είτε προς τους εκάστοτε κυβερνώντες.

Δείτε την εκπομπή Meeting Point του Newsbomb.gr με την Όλγα Τρέμη και καλεσμένο τον κ. Δημήτρη Κουτσούμπα:

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «το συνέδριο δεν ήταν απλά μπάχαλο, δεν ήταν απλά τσίρκο, αλλά δείχνει πού οδηγείται με τον πολιτικό και οργανωτικό εκφυλισμό ένα κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ». Προχωρώντας σε μια εκτίμηση, επισημαίνει ότι «δύσκολα θα επανακάμψει αυτό το κόμμα με τη μορφή που έχει σήμερα» και υποστηρίζει ότι ήδη έχει μετατραπεί σε προσωποπαγές κόμμα, με ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα.

Για την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να διαγράφονται από τα πανεπιστήμια οι φοιτητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις, τονίζει ότι είναι «ένα ακόμα δείγμα κυνικού αυταρχισμού της λειτουργίας του κράτους και της συμπεριφοράς του κ. Μητσοτάκη». Δεν μπορείς να κόβεις τις σπουδές σε παιδιά που αγωνίζονται, για να μην περάσει ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο, ως τιμωρία, προσθέτει.

Ως προς τις αγροτικές κινητοποιήσεις ζητά να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των αγροτών. «Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ότι από τον Έλληνα αγρότη μπορεί να φάει και ποιοτικά και φθηνά προϊόντα» αναφέρει και σημειώνει ότι ο ελληνικός λαός δεν έδωσε λευκή επιταγή στον κ. Μητσοτάκη.

Τέλος, για τις viral ατάκες και τη δημοφιλία που απολαμβάνει απαντά ότι «πάντα έτσι ήμουν, αυτά που λέω τα λέω από την ψυχή μου, απ’ την καρδιά μου».

Σχετικές ειδήσεις