ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τα κρουαζιερόπλοια προς Μαύρη θάλασσα θα σταματούν στον Πειραιά

Τα κρουαζιερόπλοια προς Μαύρη θάλασσα θα σταματούν στον Πειραιά

Στην Οδησσό της Ουκρανίας έγινε το συνέδριο για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Μαύρη Θάλασσα στο οποίο συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής του ΟΛΠ και Πρόεδρος της MedCruise Χατζάκος Σταύρος.

Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι από χώρες όπως Τουρκία, Ρωσία, Γεωργία, Ρουμανία, Βουλγαρία καθώς και εκπρόσωποι εταιρειών κρουαζιέρας και τουρισμού.

Η πρόσκληση είχε στόχο την προβολή και προώθηση της MedCruise στον χώρο αυτό που συγκεντρώνει την προσοχή των εταιρειών κρουαζιέρας σαν αποτέλεσμα της αλματώδους αύξησης της κρουαζιέρας στην Μεσόγειο και της παραμονής όλο και περισσότερων και μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή.

Ήδη τα μέλη της Ένωσης έχουν ξεπεράσει τα 18, ακολουθώντας τη σημαντική αύξηση της κίνησης, ενώ στο συνέδριο ανακοινώθηκε ότι μεγάλη εταιρία θα στείλει νέο κρουαζιερόπλοιο στην περιοχή.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η κλειστή συνάντηση της πρώτης μέρας όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης και οι εναλλακτικοί τρόποι προσέγγισης των μεγάλων εταιρειών, καθώς και οι τρόποι χρηματοδότησης των αναγκαίων υποδομών.

Όπως είναι γνωστό μέλη της MedCruise είναι όλα τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και της Ερυθράς Θάλασσας.

Η ανάπτυξη τουρισμού κρουαζιέρας στη Μαύρη Θάλασσα έχει ιδιαίτερη σημασία για το λιμάνι του Πειραιά εφόσον κρουαζιέρες στη Μαύρη Θάλασσα μπορούν να πραγματοποιηθούν σε συνδυασμό με κρουαζιέρες στην Ανατολική Μεσόγειο της οποίας το σημαντικότερο λιμάνι κρουαζιέρας είναι το λιμάνι του Πειραιά.