ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βαλτώνει η αναδιάρθρωση των ιχθυοκαλλιεργειών

Βαλτώνει η αναδιάρθρωση των ιχθυοκαλλιεργειών

Δεύτερες σκέψεις φαίνεται ότι κάνουν παράγοντες- κλειδιά στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, σχετικά με τη συμφωνία αναδιάρθρωσης του κλάδου, στην οποία είχαν συμφωνήσει πριν από περίπου ένα χρόνο.

Οι σκέψεις αυτές σχετίζονται τόσο με την πολιτική συγκυρία, όσο και με την προσπάθεια παραγόντων του κλάδου να αναζητήσουν «ευνοϊκότερες» συνθήκες για πιθανές διευθετήσεις των μη εξυπηρετουμένων δανείων τους.

Έτσι, ο ισχυρός άνδρας του ΝΗΡΕΑ, Αριστείδης Μπελλές, καθυστερεί χωρίς αποχρώντα λόγο τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης, με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει την ανησυχία, αν όχι την οργή, εκπροσώπων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, οι οποίες πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης, όσο και τον ισχυρό άνδρα της άλλης προς συγχώνευση εταιρείας, της ΣΕΛΟΝΤΑ, Ι. Στεφανή.

Το βάλτωμα της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών, έχει ευρύτερες συνέπειες και σε άλλους παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, που ανέμεναν την εξέλιξη της αναδιάρθρωσης στις ιχθυοκαλλιέργειες, προκειμένου να ακολουθήσουν κι εκείνες τον ίδιο δρόμο.

Προβληματισμένος με την εξέλιξη αυτή είναι και ο πρώην υφυπουργός ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, ο οποίος προ μηνών εισήλθε στο ΔΣ της ΣΕΛΟΝΤΑ, με σκοπό να προετοιμάσει την αναδιάρθρωση του κλάδου, όπου όμως κεντρική θέση έχει ο ΝΗΡΕΑΣ.

Είναι προφανές ότι ο ρόλος των τραπεζών στις εξελίξεις στον κλάδο, θα κάμψει –ή θα ενδυναμώσει- τις καθυστερήσεις εκ μέρους της διοίκησης του ΝΗΡΕΑ.-

Σχετικές ειδήσεις