ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

VERDE.TEC: Φορείς και αγορά αγκαλιάζουν το νέο θεσμό

VERDE.TEC: Φορείς και αγορά αγκαλιάζουν το νέο θεσμό

Με δυνατές συμμετοχές και αιγίδες ενισχύεται η προετοιμασία μιας έκθεσης που θα κάνει τη διαφορά

Οι πρώτες αιγίδες αλλά και οι πρώτες σημαντικές συμμετοχές στην 1η διεθνή έκθεση «Verde.Tec - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος» είναι πλέον γεγονός. Αν και η διοργάνωση της έκθεσης έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου 2017, στο εκθεσιακό κέντρο MEC της Παιανίας ήδη η αγορά την έχει περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) έχουν ήδη δώσει την αιγίδα και την υποστήριξή τους στη μεγάλη έκθεση που φιλοδοξεί να γίνει ο νέος θεσμός για την αγορά που θα προωθήσει την «πράσινη» οικονομία, την καινοτομία και τις τεχνολογίες αιχμής.

Έκθεση & Παράλληλες Εκδηλώσεις

H «Τεχνοεκδοτική / T-Press» τολμά να δείξει ότι η αγορά που καλύπτει τους τομείς που αφορούν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακύκλωση, διαχείριση βιομηχανικών και αστικών αποβλήτων, εξοικονόμηση ενέργειας, οικολογική δόμηση, εναλλακτικά καύσιμα και αποκατάσταση περιβάλλοντος, εξακολουθεί να αντιστέκεται στην κρίση, να είναι επίκαιρη και έτοιμη να υποβοηθήσει τις μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Με ιδιαίτερη επιμέλεια προετοιμάζεται το “Verde.Tec Forum”. Πρόκειται για ένα τετραήμερο συνεδριακό πανόραμα το οποίο έρχεται να απαντήσει στα καίρια ζητήματα των κλάδων με ένα ευέλικτο πρόγραμμα ομιλιών, διαδραστικές παρουσιάσεις αλλά και τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το “Verde.Tec Forum” αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων που αξιοποιούν προγράμματα και επενδύσεις για προσαρμογή στην αποκαλούμενη «κυκλική οικονομία», αλλά και στελέχη Οργανισμών Τοπικών Αυτοδιοικήσεων που συμμετέχουν σε δράσεις εκσυγχρονισμού και ψηφιακής προσαρμογής της δημόσιας διοίκησης.

Το πλαίσιο διοργάνωσης

Όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, «σε μια εποχή που η περιβαλλοντική και χρηματοοικονομική κρίση πλήττουν βάναυσα τις κοινωνίες και τις οικονομίες, η Πράσινη Ενέργεια αποτελεί τη μοναδική διέξοδο». Τη σημασία αυτής της διεξόδου φιλοδοξεί να καταδείξει η διεθνής έκθεση “Verde.Tec – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος” αφού για την Ελλάδα, μια τέτοια διοργάνωση προάγει το ζητούμενο νέο παραγωγικό μοντέλο.

Πέρα από τις κλασσικές έννοιες της ανάπτυξης, με την ενίσχυση της αποκαλούμενης «κυκλικής οικονομίας» μπορεί να προαχθεί η αειφορία και η ισορροπία μεταξύ των κοινωνιών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Η εξοικονόμηση φυσικών πόρων μπορεί να ενισχύσει τον αντικειμενικό σκοπό για την υπέρβαση της ύφεσης με πραγματική ανάπτυξη ενώ θεωρείται σίγουρο πως θα δημιουργήσει νέες επενδυτικές ευκαιρίες και θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας σε ειδικότητες που πλήττονται αυτή τη στιγμή από την ανεργία.

Γι’ αυτό είναι σημαντική η συμμετοχή στη 1η διεθνή έκθεση “Verde.Tec” αλλά και στον τετραήμερο μαραθώνιο ενημέρωσης, το “Verde.Tec Forum”.

Εκθέτες & Επισκέπτες

Στην νέα διεθνή έκθεση “Verde.Tec” για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος που διοργανώνεται στο MEC από τις 2 ως τις 5 Μαρτίου 2017 θα συμμετέχουν εκθέτες, οι εταιρείες των οποίων δραστηριοποιούνται στις εξής κατηγορίες:

  • Αποκατάσταση περιβάλλοντος – Τεχνολογίες αιχμής & Εξοικονόμηση ενέργειας
  • Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
  • Κατασκευές και επισκευές κτηρίων
  • Ανακύκλωση προϊόντων και υλικών
  • «Πράσινη» Βιομηχανία, μηχανήματα, εργαλεία & εξοπλισμός
  • Υπηρεσίες & Τεχνολογίες Διαχείρισης Εφοδιασμού
  • Αυτοκινούμενα οχήματα & μηχανήματα

Οι κατηγορίες επισκεπτών είναι οι ακόλουθες:

  • Στελέχη, μηχανικοί και τεχνικοί των ΟΤΑ, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, των κατασκευαστικών εταιριών, των ξενοδοχειακών μονάδων, των Μεταφορών, των Logistics
  • Υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών των δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων
  • Αρχιτέκτονες
  • Εργολήπτες
  • Επενδυτές σε ΑΠΕ
  • Μελετητές
  • Αντιπρόσωποι και έμποροι από όλη την Ελλάδα
  • Ξένες αντιπροσωπείες
  • Ιδιώτες που ενδιαφέρονται για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, βιολογικών καθαρισμών και συστημάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόμησης ενέργειας στα ακίνητά τους.

Σχετικές ειδήσεις