ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ακατάσχετο λογαριασμό για τις επιχειρήσεις ζητά το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Ακατάσχετο λογαριασμό για τις επιχειρήσεις ζητά το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Τη θεσμοθέτηση του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού, για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ζητά με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Το θέμα συζητήθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου στην διάρκεια της οποίας τονίστηκε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν το 20% των επιχειρήσεων της Δωδεκανήσου αντιμετωπίζουν ήδη πρόβλημα λειτουργίας λόγω δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών τους για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συγκεκριμένα το Επιμελητήριο ζητά να θεσμοθετηθεί άμεσα ένας ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η ρευστότητα τους και να μπορέσουν να καλύψουν τις υπόλοιπες πάγιες ή λειτουργικές ανάγκες τους. Λόγω της σοβαρότητας του θέματος το Επιμελητήριο ζητά συνάντηση με τον κ. Αλεξιάδη για να του εκθέσει αναλυτικά τις παρενέργειες του προβλήματος.

«Ζητάμε κάτι, που ο ίδιος ο υπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα πράξει» δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Νίκος Παπασταματίου, προσθέτοντας ωστόσο ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στους θεσμούς που αντιδρούν. «Ελπίζουμε, είπε, η διαπραγμάτευση να φέρει θετικά αποτελέσματα, καθώς και οι επιχειρήσεις στραγγαλίζονται και το κράτος χάνει χρήματα».

Σχετικές ειδήσεις