ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Θες να αποκτήσεις το «Τέλειο Βιογραφικό»; Το Youth Empowered σου μαθαίνει πως!

Θες να αποκτήσεις το «Τέλειο Βιογραφικό»; Το Youth Empowered σου μαθαίνει πως!

Ήξερες εσύ ότι η CEO της Yahoo έχει μισή σελίδα βιογραφικού και ο CEO της Google μία; Πώς θα δομήσουμε ένα σύγχρονο βιογραφικό που να απαντάει κατευθείαν στις ερωτήσεις της αγοράς, αναδεικνύοντας γρήγορα και περιεκτικά τις δικές μας δεξιότητες; Οι απαντήσεις δίνονται από τους ειδικούς και είναι εδώ για να τις εκμεταλλευτείς!

«Αν υποθέσουμε ότι το μόνο πράγμα που κάνεις, είναι, να παίρνεις μια τσάντα από το ισόγειο και να την ανεβάζεις στο γραφείο στον 1ο όροφο καθημερινά, πώς θα το περιέγραφες στο βιογραφικό σου ώστε να δώσεις αξία στη διαδικασία και ταυτόχρονα αξία στον εαυτό και τις ικανότητές σου;» Αυτό είναι ένα μόνο πρακτικό παράδειγμα που μπορεί αμέσως να σε διαφοροποιήσει στο πρώτο στάδιο αναζήτησης εργασίας: Τη συγγραφή βιογραφικού. «Σημασία δεν έχει τι λες ή τι γράφεις αλλά πώς το λες και πώς το γράφεις» θα μας πει ο Βασίλης Βέλκος, Recruitment & Career Services Manager στο kariera.gr και ένας από τους μέντορες του προγράμματος Youth Empowered.

Η αναζήτηση εργασίας είναι full time job. Θέλει μεθοδικά να επενδύσεις χρόνο στη σύνταξη του βιογραφικού σου, στο γενικό προφίλ σου, στην εξειδίκευσή σου, σε διαρκές training αλλά και στη δικτύωσή σου. Ο όρος «δια βίου μάθηση» δεν έχει βγει τυχαία. Αν οι γονείς μας αλλάξαν 4 με 5 φορές εργασία, η γενιά των 30άρηδων θα αλλάξει γύρω στις 10 με 11 και η επόμενη γενιά γύρω στις 22 φορές. Οι όροι αλλάζουν, το παιχνίδι αλλάζει και σε αυτήν την εποχή οι ευκαιρίες είναι πολλές. Το μόνο που χρειάζεται είναι η σωστή καθοδήγηση και δεξιότητες, ώστε να μπορέσεις να τις αναγνωρίσεις και να τις διεκδικήσεις με τον πιο σύγχρονο και δυναμικό τρόπο.

Youthempowered Κρήτη Βασίλης Βέλκος

Αυτές τις δεξιότητες παρέχει το Youth Empowered, αφού η επαγγελματική καθοδήγηση και η γνώση που μπορεί να σε βοηθήσει να βγεις μπροστά στην αναζήτηση εργασίας, βρίσκεται στην πρωτοποριακή πλατφόρμα e-learning του προγράμματος, www.youthempowered.gr. Το πρόγραμμα είναι μία πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον για νέους, 18-30 ετών, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας. Εκεί μπορεί κανείς να παρακολουθήσει εντελώς δωρεάν, παρουσιάσεις πάνω σε δέκα εκπαιδευτικές ενότητες, όπως η διαχείριση χρόνου, δεξιότητες διαπραγμάτευσης, project management, πώς να ξεχωρίσει το βιογραφικό σου, σωστή προετοιμασία για συνέντευξη, πώς να αξιοποιήσεις το δίκτυο επαφών σου, δεξιότητες πωλήσεων και πολλά άλλα. Οι παρουσιάσεις γίνονται από έμπειρα στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της αγοράς, που μοιράζονται με τους νέους που συμμετέχουν τις γνώσεις και τις συμβουλές τους.

Παράλληλα, διοργανώνονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και ζωντανά ολιγοήμερα σεμινάρια και workshops. Σε ένα από αυτά που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο Κρήτης ο Βασίλης Βέλκος μάς μίλησε για τη δομή ενός αποτελεσματικού βιογραφικού με βάση διεθνή και ελληνικά πρότυπα: «Το βιογραφικό, για να μας καλέσουν σε ένα interview είναι το πρώτο βήμα: Βλέπει κάποιος το βιογραφικό, του κάνει click, σηκώνει το τηλέφωνο και λέει «ελάτε να μιλήσουμε». Είναι σαν ένα αντικλείδι που όσο καλύτερα το φτιάξουμε τόσο περισσότερες πόρτες θα μας ανοίξουν».

022 YOUTH EMPOWERED 2017 KRHTH

Στο www.youthempowered.gr μπορείς να βρεις όλο το περιεχόμενο των σεμιναρίων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, αλλά και επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την ενεργό συμμετοχή στελεχών της Coca-Cola Τρία Έψιλον, στρατηγικό συνεργάτη το kariera.gr και πολλούς ακόμη φορείς και εταιρείες που επιθυμούν να προσφέρουν στη νέα γενιά της χώρας μας. Στόχος του προγράμματος, να δώσει σε 20.000 νέους μέχρι το 2020, τα εφόδια που χρειάζονται για να πετύχουν μια θετική αλλαγή στη ζωή τους.