ΕΡΓΑΣΙΑ

«Μαύρα» Χριστούγεννα για τους συνταξιούχους: Με υποσχέσεις θα κάνουν φέτος γιορτές;

«Μαύρα» Χριστούγεννα για τους συνταξιούχους: Με υποσχέσεις θα κάνουν φέτος γιορτές;

Το θράσος της κυβέρνησης είναι πέρα από κάθε φαντασία! Προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε στα γεροντάκια ότι θα υπερασπιστεί τις συντάξεις τους. Μετεκλογικά τους τις έκοψε, ενώ παράλληλα διεμήνυε ότι δεν γίνονται μειώσεις. Και τώρα;Μοιράζει «απλόχερα»... ελεημοσύνη!

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ - ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΑΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ... ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙΑ!

Της Αμέλιας Αναστασάκη

Χριστούγεννα χωρίς χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Χριστούγεννα χωρίς χρήματα και ελπίδα. Χριστούγεννα γεμάτα κοροϊδία και απογοήτευση. Αυτά είναι τα φετινά Χριστούγεννα για 7 στους 10 συνταξιούχους. Η κυβέρνηση της Αριστεράς έκανε το «θαύμα» της... Αυτές οι γιορτές κατάφερε να είναι οι φτωχότερες και οι πιο δύσκολες των τελευταίων χρόνων. Και ο Αλέξης Τσίπρας αντί να παλέψει για να διεκδικήσει εκείνα που κέρδισαν με αίμα και ιδρώτα οι προηγούμενες γενιές, τα «πετά» στα σκουπίδια και συνεχίζει το καταστροφικό του έργο.

«Η κυβέρνηση θεωρεί μεταρρύθμιση μόνο το να κόβει μισθούς και συντάξεις», είχε γράψει...κάποτε σε ένα tweet του ο Νίκος Παππάς. Σήμερα υλοποιεί την ίδια πολιτική με το τρίπτυχο: «Κόβουμε-καταργούμε-φτωχοποιούμε». Τι και αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να δώσει μία... τύπου «13η σύνταξη» στους χαμηλοσυνταξιούχους. Τι και αν προσπαθεί να δείξει ένα... δήθεν κοινωνικό προφίλ. Οι συνταξιούχοι ξέρουν καλά ότι, οι κυβερνώντες τους κοροϊδεύουν, τους τάζουν συνεχώς πράγματα χωρίς να τους τα δίνουν, και ταυτόχρονα τους κόβουν συντάξεις και επιδόματα, οδηγώντας τους στην εξαθλίωση. Μιλώντας στο Newsbomb.gr συνταξιούχοι διαφόρων Ασφαλιστικών Ταμείων, εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το αν τελικά θα υλοποιηθεί η εξαγγελία του πρωθυπουργού. Άλλωστε, πάει ένας μήνας από τότε που το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως θα επιστρέψει μέρος του ΕΚΑΣ, σε συνταξιούχους που το έχασαν! Μήπως τελικά είναι υποκρισία αυτό το βοήθημα; Φτάνει να περάσει τις γιορτές της μία οικογένεια συνταξιούχων; Ο χειμώνας είναι μακρύς και το κρύο δυνατό. Φτάνει για λίγο πετρέλαιο;

Εκατομμύρια συνταξιούχοι φέτος θα κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με 400 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση... Ακόμα και το «φιλανθρωπικό βοήθημα» του Αλέξη Τσίπρα είναι τελικά για λίγους. Αφού πάλι, μπήκαν στη μέση ένα σωρό κριτήρια και προυποθέσεις που το κάνουν «όνειρο θερινός νυκτός». Τι να πρωτοπρολάβει να πληρώσει ένας συνταξιούχος; Ενοίκιο, δάνειο, ρεύμα, νερό, σούπερ-μάρκετ, φόρους; Με μολύβι και χαρτί, οι περισσότεροι συνταξιούχοι μέσα σε ένα χρόνο έχασαν ακόμα και πέντε συντάξεις! Απίστευτο αλλά άκρως πραγματικό!

2016: Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Διαβάστε τις φετινές μειώσεις:

1. έως 40% στις συντάξεις

2. ακόμα και 35% στις αναπηρικές

3. μέχρι και 20% στο ΕΦΑΠΑΞ

4. έως 30% στο μέρισμα του Δημοσίου

Ταυτόχρονα:

1. σταδιακή κατάργηση ΕΚΑΣ

2. ηλικιακά όρια και μείωση δικαιούχων συντάξεων χηρείας

3. μείωση κατώτατης σύνταξης

4. αύξηση φορολογικών κρατήσεων

Κάθε χρόνο και δυσκολότερα τα δεδομένα για όλους τους συνταξιούχους. Οι συνεχιζόμενες περικοπές στις συντάξεις, αλλά και οι ταυτόχρονες αυξήσεις των τιμών στα βασικά είδη διατροφής, τους έχουν φέρει σε δεινή θέση. Ίσως είναι τα πιο «μαύρα» Χριστούγεννα που βιώνει η τρίτη ηλικία τα τελευταία 30 χρόνια. Οι περικοπές στις συντάξεις δεν έχουν τέλος. Τα χαράτσια και οι φόροι αυξάνονται συνεχώς και η κατάσταση οδεύει από το κακό στο χειρότερο. Ό,τι «δωράκια» υπόσχεται πως θα δώσει ο Αλέξης Τσίπρας είναι απλή «ασπιρίνη» στα τεράστια οικονομικά προβλήματα των συνταξιούχων, την ώρα που οι μειώσεις που έχουν υποστεί σε συντάξεις και επιδόματα έχουν εκμηδενίσει τα εισοδήματά τους.

«Μαύρο» και το 2017- Έρχεται «τυφώνας» περικοπών

1. Νέα μείωση στο ΕΚΑΣ 250.000 δικαιούχων του επιδόματος. Αυτή είναι η 2η φάση της σταδιακής του κατάργησης.

2. Περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, που έχουν αιτηθεί οι ασφαλισμένοι μετά τις 12/5/2016.

3. Επανυπολογισμός 2,6 εκατομμυρίων κύριων συντάξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προβλέπεται προσωπική διαφορά.

4. Περαιτέρω μείωση του μερίσματος 280.000 συνταξιούχων του Δημοσίου.

5. Αυξάνεται το κόστος εξαγοράς των πλασματικών ετών

Σχετικές ειδήσεις