ΕΡΓΑΣΙΑ

Δεν τρώνε «κουτόχορτο» οι συνταξιούχοι! Αύριο βγαίνουν στους δρόμους, παρά τις παροχές- «ασπιρίνες»!

Δεν τρώνε «κουτόχορτο» οι συνταξιούχοι! Αύριο βγαίνουν στους δρόμους, παρά τις παροχές- «ασπιρίνες»!

Συλλαλητήριο η «απάντηση» των χαμηλοσυνταξιούχων στο «τυράκι» των...300-ουσιαστικά- ευρώ της κυβέρνησης αλλά και στα ψέματα που συνεχώς τους λένε, χωρίς να ντρέπονται.

ΤΡΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ- ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΛΕΝΕ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ... ΔΗΘΕΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Της Αμέλιας Αναστασάκη

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα, όμως τα ελληνικά νοικοκυριά και η τρίτη ηλικία ζουν στο «πετσί» τους τον εφιάλτη των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και την μεγάλη ακρίβεια. Η κοινωνική μέριμνα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να εξαντλείται σε ένα... περιστασιακό βοήθημα, ωστόσο κανείς δεν φαίνεται ούτε να «εξαγοράζεται», ούτε όμως να ξεχνά τις αλλεπάλληλες περικοπές που έχει υποστεί. Αυτός είναι και ο λόγος που οι συνταξιούχοι όλης της χώρας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μαζική κινητοποίηση αύριο(15/12/2016), παρά τις τελευταίες εξαγγελίες και τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού.

Δεν κάνουν πίσω οι συνταξιούχοι- Διεκδικούν τα κεκτημένα τους

Δυναμικό «ραντεβού» στους δρόμους δίνουν αύριο(15/12/2016) τα σωματεία των συνταξιούχων όλης της χώρας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν τόσο για τα «ψίχουλα» της δήθεν 13ης σύνταξης, όσο και για τα τέσσερα δις ευρώ που τους στέρησε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Συνταξιούχοι από όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα συγκεντρωθούν στις πέντε το απόγευμα στα Προπύλαια, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντήσουν τον Αλέξη Τσίπρα.

Αυτές είναι οι διεκδικήσεις της τρίτης ηλικίας:

1. Το δικαίωμα κανονικής 13ης και 14ης σύνταξης

2. κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ

3. διατήρηση του ΕΚΑΣ

4. επιστροφή όσων χρημάτων τους έχουν αφαιρεθεί όλο αυτό το διάστημα

Τραγική ειρωνεία- Κυβέρνηση για κλάματα!

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας εξαγγέλλει με βαρύγδουπες ανακοινώσεις ότι θα χορηγήσει στους συνταξιούχους την πολυπόθητη 13η σύνταξη και ότι θα τους «μοιράσει» 617 εκατ. ευρώ, «φτερά» από τις τσέπες τους έχουν κάνει επιδόματα, δώρα, παροχές, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αλλά και πολλά ακόμα... Πληρωμένες διεκδικήσεις και χρόνια εργασίας και ασφάλισης, κατάφεραν τόσο αυτή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις να καταστρέψουν και να υφαρπάξουν μια για πάντα. Μάλιστα, μόνο τα τελευταία χρόνια οι συνταξιούχοι μεταξύ άλλων, στερήθηκαν και τέσσερα ολόκληρα δισεκατομμύρια ευρώ!

Τι υφάρπαξαν από τους συνταξιούχους

Πρώτα ο Αλέξης Τσίπρας υφάρπαξε τις ψήφους των Ελλήνων. Μετά υφάρπαξε ολόκληρες τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων. Άραγε, τι έρχεται; Το σίγουρο είναι ότι κοροϊδεύει για τα καλά τους απόμαχους της εργασίας, παρουσιάζοντας μια «μαγική εικόνα» της ελληνικής πραγματικότητας! Ο πρωθυπουργός καταφέρνει με επιτυχία να αποσιωπεί ότι:

1. μειώθηκαν οι κύριες συντάξεις

2. μειώθηκαν οι επικουρικές συντάξεις

3. «τελειώνει» το ΕΚΑΣ για όλους

4. μειώνονται συνεχώς τα μερίσματα των συνταξιούχων του Δημοσίου

5. αυξήθηκαν οι εισφορές υπέρ του ΕΟΠΥΥ

6. αυστηροποιήθηκαν τα κριτήρια για τις συντάξεις χηρείας

7. αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας

8. μειώθηκαν οι αναπηρικές συντάξεις

9. μειώθηκαν τα ΕΦΑΠΑΞ

10. καταργήθηκαν τα επιδόματα τέκνων συνταξιούχων

11. συρρίκνωση αφορολόγητου συνταξιούχων

12. εκτός κοινωνικού τουρισμού τέθηκαν οι συνταξιούχοι

Σχετικές ειδήσεις