ΕΡΓΑΣΙΑ

Διπλό «χτύπημα» σε φορολογουμένους: Εφορία και Ταμεία οι μεγάλοι τους «εχθροί»!

Διπλό «χτύπημα» σε φορολογουμένους: Εφορία και Ταμεία οι μεγάλοι τους «εχθροί»!

Έως και 70% μειώνουν φόροι και εισφορές τα εισοδήματα των ελληνικών νοικοκυριών, με το Δημόσιο να «παίζει» πλέον τον ρόλο του «Εργοδότη»σεεργαζόμενους και συνταξιούχους. Το «εκρηκτικό μείγμα» που ετοίμασε ο Αλέξης Τσίπρας για το 2017 δεν έχει προηγούμενο...

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - KΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ

Της Αμέλιας Αναστασάκη

«Γονατίζει» η ελληνική οικονομία, και μαζί της «γονατίζουν» και οι Έλληνες φορολογούμενοι, που όσο και αν τους ζητά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να «κάνουν υπομονή μέχρι να έρθει η ανάπτυξη», τα περιθώρια είναι ασφυκτικά αλλά και η κοροϊδία συνεχιζόμενη... Ασφαλιστικά και φορολογικά δεδομένα αλλάζουν άρδην, με την σύνδεση ασφαλιστικών εισφορών- εισόδημα να αποτελεί το τελειωτικό «χτύπημα». Αδιαμφισβήτητοι και άμεσοι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία θεωρούνται η έλλειψη ρευστότητας και τα υπέρογκα χρέη σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία.

«Εισπρακτική-τρέλα» χωρίς... διακρίσεις!

Όλοι στο «στόχαστρο» των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας! Ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες, οι γνωστοί «μπλοκάκηδες», συνταξιούχοι, με τη λίστα να είναι ατέλειωτη... Εισφορές, φόροι και κρατήσεις δεν πρόκειται να κάνουν το «χατίρι» κανενός! Στις περιπτώσεις όσων εισπράττουν άνω των 25.000 ευρώ, τα «τσεκούρια» είναι βαριά...

Να σκεφτεί κανείς ότι, οι εργαζόμενοι «χάνουν» πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ από τον φόρο εισοδήματος, ενώ οι συνταξιούχοι θα «χάσουν» πάνω από 650 εκατ. € από τις περικοπές των συντάξεων. Την ίδια στιγμή, οι ίδιες θα δουν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από τις περικοπές των φοροελαφρύνσεων, αλλά και από τις περικοπές των επιδομάτων. Οι επιχειρήσεις εκτός από τον «Γολγοθά» της κρίσης έχουν να αντιμετωπίσουν και την επιβολή των επιπλέον φόρων.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ «ΤΙΝΑΖΟΥΝ» ΤΗΝ ΜΠΑΝΚΑ ΣΤΟΝ... ΑΕΡΑ!

1. Μισθωτός με «μπλοκάκι» που έχει εισόδημα από μισθωτή εργασία 25.000€, ενώ από το «μπλοκάκι» 15.000€, θα αναγκαστεί να πληρώσει πάνω από το 60% του εισοδήματός του!

Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος μέχρι χθες δεν πλήρωνε ασφαλιστικές εισφορές για την χρήση που έκανε στο «μπλοκάκι» του, αφού έπαιρνε απαλλαγή λόγω της ασφάλισης που είχε από την μισθωτή του εργασία. Με το νέο ασφαλιστικό σύστημα θα πληρώσει:

Για ασφαλιστικές εισφορές στο «μπλοκάκι»: 336 ευρώ/μήνα, δηλαδή 4.042 ευρώ ετησίως

  • Φόρος: 4.350€ (με συντελεστή 29%)
  • Τέλος επιτηδεύματος: 650 ευρώ
  • Εισφορά αλληλεγγύης: 1.125 ευρώ(επί 7,5%)

Συνολικά: 10.167 ευρώ

2. Ελεύθερος επαγγελματίας με καθαρό εισόδημα 40.000 ευρώ το χρόνο, αν υποθετικά πλήρωνε ασφαλιστικές εισφορές στην 3η Ασφαλιστική Κλάση του ΟΑΕΕ, μέχρι και τον Δεκέμβριο πλήρωνε: 246 ευρώ/μήνα, δηλαδή 2.952 ευρώ το χρόνο.

- Από την 1/1/2017 οι ασφαλιστικές εισφορές του συγκεκριμένου ελεύθερου επαγγελματία θα «εκτιναχθούν» στα 660 ευρώ/μηνιαίως, δηλαδή ετησίως στα 7.920 ευρώ.

-Άρα έχουμε μείωση στο εισόδημα του συγκεκριμένου ελεύθερου επαγγελματία κατά 414€/ μηνιαίως

- Εκτός από τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις, έχει να πληρώσει και τα εξής:

1. 12.000 φόρο για το 2016

2. 650 ευρώ τέλος επιτηδεύματος

3. 1.600 ευρώ εισφορά αλληλεγγύης

Δηλαδή η παραπάνω περίπτωση ασφαλισμένου θα αναγκαστεί να καταβάλλει στο κράτος για ασφαλιστικές υποχρεώσεις(7.920 ευρώ) και φορολογικές (14.250 ευρώ) περίπου το 55% του εισοδήματός του(σύνολο 22.170 ευρώ).

«Πέφτουν» βροχή τα χαράτσια!

Ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, εργαζόμενοι με «μπλοκάκι», αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι θα ζήσουν το 2017 στον «πυρετό» των εισφορών! Ο νέος ασφαλιστικός νόμος είναι αμείλικτος. Επιβάλλει:

- 20% για κύρια σύνταξη

- 6,9% για Ε.Ο.Π.Υ.Υ

Όσο αφορά στους αγρότες:

- 14% για κύρια σύνταξη

- 6,9% για Ε.Ο.Π.Υ.Υ

Σχετικές ειδήσεις