ΕΡΓΑΣΙΑ

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους συνταξιούχους: Μόνο το 14% είναι κάτω των 60 ετών!

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους συνταξιούχους: Μόνο το 14% είναι κάτω των 60 ετών!

Αποστομωτικά είναι τα στοιχεία του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών των Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» του Υπουργείου Εργασίας που δόθηκαν πριν μερικές ημέρες στη δημοσιότητα. Αποδεικνύουν με απόλυτη σαφήνεια ότι στην Ελλάδα, οι ασφαλισμένοι αργούν να κάνουν αίτηση συνταξιοδότησης και επιλέγουν να εργάζονται μέχρι μεγάλη ηλικία.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΤΑ «ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Όσοι μέχρι σήμερα ισχυρίζονταν ότι το μεγαλύτερο μέρος των ασφαλισμένων στη χώρα μας βγαίνει στη σύνταξη πριν τα 60 τους έτη, καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν... Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, ελάχιστοι είναι εκείνοι που συνταξιοδοτούνται σε σχετικά νεαρή ηλικία, και μάλιστα αποτελούν όχι μόνο μειονότητα αλλά αφορούν κυρίως σε περιτώσεις συντάξεων λόγω θανάτου (συζύγων και τέκνων) ή αναπηρίας (λόγω εργατικού ατυχήματος ή επαγγελματικής ασθένειας).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΝΥΠΕΚΚ, Αλέξη Μητρόπουλο, από τη μελέτη των επιμέρους στοιχείων ανά ηλικία προκύπτει ότι οι συντάξεις των νέων σε ηλικία συνταξιούχων είναι οι χαμηλότερες συγκριτικά με άλλες. «Τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίαςαποτελούν μία αποστομωτική απάντηση στην τρόικα και τους Έλληνες μνημονιακούς πολιτικούς και επιστήμονες, που ακόμη και σήμερα επιμένουν ότι στην Ελλάδα οι ασφαλισμένοι συνεχίζουν να επιλέγουν δήθεν τη συνταξιοδότησή τους σε πολύ νεαρή ηλικία», αναφέρει στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος, μάλιστα προσθέτει ότι «διαψεύδονται οικτρά και καταρρίπτεται το πάγιο επιχείρημά τους για τη θέσπιση σκληρών παρεμβάσεων στις αλυσιδωτές περικοπές όλων των συνταξιοδοτικών παροχών».

29 ΠΙΝΑΚΑΣ 1
29 ΠΙΝΑΚΑΣ 2 copy

Σχετικές ειδήσεις