ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΑΕΔ: Πότε θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων - Ποιοι το δικαιούνται

ΟΑΕΔ: Πότε θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων - Ποιοι το δικαιούνται

ΟΑΕΔ: Ανατροπή στην ημερομηνία πληρωμής για το δώρο Χριστουγέννων 2017 στους διακούχους από τον ΟργανισμόΑπασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Συγκεκριμένα:

  • Από τη Δευτέρα 11.12.2017 θα καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2017 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
  • Από τη Δευτέρα 11.12.2017 θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από 11.12.2017 μέχρι και 07.01.2018.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σημειώνεται ότι ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

Ποιοι το δικαιούνται

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι του ΟΑΕΔ δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων απο τον οργανισμό εφόσον έχουν επιδοτηθεί το διάστημα απο 1 Μαΐου 2017 εως και 31 Δεκεμβρίου 2017.

Ειδικότερα ο ΟΑΕΔ όπως κάθε χρόνο παρέχει στους άνεργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, Δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ποσό της τακτικής επιδότησης εάν έχουν πάρει επίδομα από 1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου 2017 και αναλογία σε όσους έχουν πάρει επιδότηση για μικρότερη διάρκεια ίση με 3 ημερομίσθια ανά μήνα επιδότησης.

Το ποσό που δικαιούνται οι επιδοτούμενοι άνεργοι είναι ίσο με το επίδομα ανεργίας εφόσον έπαιρναν το βοήθημα από 1ης Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017.

Εφόσον, έπαιρναν επίδομα για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω θα δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία (3) ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi




Σχετικές ειδήσεις