ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

"Πωλείται και το Χρηματιστήριο Αθηνών"

"Πωλείται και το Χρηματιστήριο Αθηνών"
Ανοιχτός σε σοβαρές προτάσεις εξαγοράς δήλωσε ο πρόεδρος...

Ανοιχτός σε σοβαρές προτάσεις εξαγοράς δήλωσε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης σε συνέντευξη του στο Dow Jones Newswires. Ο κ. Λαζαρίδης διευκρίνησε ότι δεν μπορεί να προβλέψει αν θα υπάρξουν συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων στα χρηματιστήρια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τόνισε πως η αγορά της Αθήνας είναι ανοικτή, ευρωπαϊκή και καλά οργανωμένη αν δεν διαθέτει μεγάλο όγκο.

"Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον η ΕΧΑΕ δεν μπορεί να απορρίψει σοβαρές προτάσεις για συγχωνεύσεις και θα συμμετείχε σε αρχικές συζητήσεις αν για παράδειγμα ένα μεγαλύτερο χρηματιστήριο ερχόταν σε επαφή. Η σοβαρότητα της πρότασης θα εξετάζονταν υπό το πρίσμα του παγκόσμιου περιβάλλοντος", είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης.

"Θα εξετάζαμε τα πιθανά πλεονεκτήματα για το χρηματιστήριο της Αθήνας, τους ενδιαφερόμενους και τα οφέλη για τους μετόχους που θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από απλά μια καλή οικονομική προσφορά", τόνισε στη συνέντευξη του.

Τέλος επεσήμανε πως "Σε περιφερειακό επίπεδο, γινόμαστε πιο ενοποιημένες αγορές. Θέλουμε να γίνουμε μέρος της αλυσίδας των χρηματιστηρίων σε ολόκληρη την περιοχή και επίσης μια πύλη για τις υπόλοιπα χρηματιστήρια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης καθώς αναπτύσσονται οι αγορές τους".

Πηγή: www.newscode.gr