ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Αυτή είναι η θέση της Γερμανίας για την Ελλάδα

Reuters: Αυτή είναι η θέση της Γερμανίας για την Ελλάδα

Η Γερμανία επιθυμεί η νέα ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις θέσεις της εναντίον της λιτότητας και να επιστρέψει στις πολιτικές των προκατόχων της. Αυτή θα είναι η βασική θέση του Βερολίνου στην αυριανή συνάντηση κορυφαίων οικονομικών παραγόντων της ευρωζώνης (Πέμπτη,5/2/15) σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, το οποίο αναφέρει ότι υπάρχει και σχετικό έγγραφο του Βερολίνου.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Γερμανία επιθυμεί να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, να βελτιωθεί η δημοσιονομική κατάσταση στη χώρα, ώστε η Ελλάδα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

«Το Eurogroup χρειάζεται μια σαφή και εμπροσθοβαρή δέσμευση από την Ελλάδα για τη διασφάλιση της πλήρους εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου το πρόγραμμα να διατηρηθεί σε καλό δρόμο», αναφέρεται στο γερμανικό έγγραφο.

Στόχος της Γερμανίας, σύμφωνα με το Reuters, είναι «η συνέχιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που έχει συμφωνηθεί, και το οποίο περιλαμβάνει ευρύ πεδίο θεμάτων, όπως η διαχείριση των εσόδων, η φορολογία, η δημοσιονομική διαχείριση, οι ιδιωτικοποιήσεις, η αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, της υγείας, των συν΄ταξεων, της κοινωνικής πρόνοιας και της εκπαίδευσης, καθώς και η καταπολέμηση της διαφθοράς».

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι η Γερμανία υπογραμμίζει στο έγγραφο τη σειρά δηλώσεων των Ελλήνων αξιωματούχων σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που περιγράφεται στις γερμανικές θέσεις.

Σχετικές ειδήσεις