ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βloomberg: Η Ελλάδα κινδυνεύει με οικονομικό κραχ στις 25 Φεβρουαρίου

Βloomberg: Η Ελλάδα κινδυνεύει με οικονομικό κραχ στις 25 Φεβρουαρίου

Στο γνωστό παιχνίδι της τρομολαγνείας επιδίδονται τα γνωστά "παπαγαλάκια" των Βρυξελλών και του Βερολίνου.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ... ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ

Μόλις είδαν ότι υπάρχει διαφορετική άποψη στην Ελλάδα, σπεύδουν με σωρεία δημοσιευμάτων να σπείρουν τον τρόμο και τον πανικό.

Την ώρα που οι δανειστές της Ελλάδας αντιτίθενται, ο ένας μετά τον άλλο, στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για «κούρεμα» χρέους, η άρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να δεχθεί και άλλα δάνεια διάσωσης, ίσως οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα οικονομικό κραχ στις αρχές του επόμενου μήνα.

Αυτά αναφέρει σε δημοσίευμά του για την χώρα μας το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους «οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά την οικονομική θέση της χώρας».

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων και όπως ανέφερε μία από τις δύο πηγές, εάν δεν υπάρξει αύξηση του ορίου δανεισμού της Ελλάδας μέσω έντοκων γραμματίων, η χώρα μπορεί να ξεμείνει από χρήματα στις 25 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, με τους Έλληνες να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες, ο Τσίπρας θα μπορέσει να επιβιώσει για λίγες μόνο ακόμη εβδομάδες και στο τέλος του Μαρτίου θα πρέπει να πάρει μια καθοριστικής σημασίας απόφαση: Να δεχθεί μια σανίδα σωτηρίας, με τις προϋποθέσεις που έχει επανειλημμένα απορρίψει ή να αποχωρήσει από το ευρώ».