ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολ Κρούγκμαν: Ίσως τελικά να είναι απλώς ανόητοι...

Πολ Κρούγκμαν: Ίσως τελικά να είναι απλώς ανόητοι...

Άμεση ήταν η τοποθέτηση του πολύπειρου και βραβευμένου με Νομπέλ Οικονομίας, Πολ Κρούγκμαν για τις εξελίξεις και την αρνητική τροπή που πήρε το Eurogroup. Και τα σχόλιά του δεν κολακεύουν τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και την αιμοδιψή παρέα τους.

Ο κ. Κρούγκμαν τονίζει στο άρθρο του που δημοσιεύεται στους New York Times με τίτλο «Athenae Delenda Est» (σ.σ. Η Αθήνα πρέπει να καταστραφεί) ότι είναι πιθανό το σενάριο οι υπουργοί Οικονομικών που συμμετέχουν στο Eurogroup να χαρακτηρίζονται από ανοησία, ισχυρίζεται ότι ήταν απόλυτα φυσιολογικό για την ελληνική πλευρά να μην υπογράψει τους όρους που της προτάθηκαν και προειδοποιεί τους εκβιαστές ότι το bullying εις βάρος της χώρας μας δεν θα βγάλει πουθενά.

«ΟΚ, αυτό είναι εντυπωσιακό και όχι με την καλή έννοια. Οι συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με τους υπουργούς Οικονομικών διεκόπησαν με τους Έλληνες να χαρακτηρίζουν ως απαράδεκτη την πρόταση για παράταση του προγράμματος.

krugman

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση ο Τσίπρας και η παρέα του να υπογράψουν αυτό που τους παρουσιάστηκε.

Πραγματικά, μερικές φορές είναι να αναρωτιέσαι πώς σκέφτονται οι υπουργοί του Eurogroup. Εικάζω ότι ενδεχομένως να είναι απλώς ανόητοι. Ότι δεν καταλαβαίνουν πως η Ελλάδα του 2015 δεν είναι Ιρλανδία του 2010 και ότι το bullying (εκφοβισμός) δεν θα δουλέψει.

Ενδεχομένως και να θέλουν να πιέσουν την Ελλάδα μέχρι τέλους. Να επιθυμούν να μην δώσουν το έδαφος που ζητούν οι Έλληνες και να επιδιώξουν την έξοδο ενός εταίρου από το ευρώ, ως μάθημα σε όποιον άλλον σκέφτεται να ζητήσει "ανακούφιση".

Σε διαφορετική περίπτωση, η από πλευράς τους έλλειψη σοφίας είναι εκπληκτική και συγχρόνως τρομακτική...»

Σχετικές ειδήσεις