Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Γερμανία απορρίπτει το ελληνικό αίτημα (video)

Newsbomb

Η Γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, μέσω κυβερνητικού αξιωματούχου, δημιουργεί κλίμα «απορρίπτοντας» το ελληνικό αίτημα.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, δήλωσε: «Η επιστολή της Αθήνας δεν αποτελεί ουσιαστική πρόταση λύσης». Στην πραγματικότητα στοχεύει σε μία χρηματοδότηση-γέφυρα, χωρίς όμως να πληροί τους όρους του προγράμματος: «Η επιστολή δεν ικανοποιεί τα κριτήρια που τέθηκαν στο Eurogroup της Δευτέρας». Τη δήλωση δημοσιεύει και η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

gaeger

Η κίνηση αυτή της Γερμανίας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη διαπραγμάτευση παρά το γεγονός ότι η Ε.Ε. έχει - αρχικώς - εκφραστεί θετικά για την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσει παράταση.

Είναι προφανές ότι το Βερολίνο δημιουργεί τεχνηέντως ένα πολύ κακό κλίμα που θα επηρεάσει και το Euroworking Group και το Eurogroup αλλά και τα 19 κοινοβούλια από τα οποία θα εγκριθεί το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, αφού βεβαίως υποστεί σχετική επεξεργασία σήμερα και αύριο.

Το ελληνικό αίτημα θα εξεταστεί στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, που γίνεται αύριο (20/2) στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Η ελληνική κυβέρνηση με επιστολή της ζήτησε σήμερα (19/2) εξάμηνη επέκταση. Η επιστολή προς τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Νταισελμπλουμ, η εκπρόσωπος του οποίου δεν έκανε κανένα σχόλιο και αρκέστηκε να δηλώσει ότι ότι εναπόκειται στα κράτη - μέλη να αξιολογήσουν το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση.