ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρουφάκης σε Daily Telegraph: Περαιτέρω δημοσιονομική σύσφιξη είναι τιμωρία

Βαρουφάκης σε Daily Telegraph: Περαιτέρω δημοσιονομική σύσφιξη είναι τιμωρία

Δεν υπάρχει μακροοικονομικό επιχείρημα για περαιτέρω δημοσιονομική σύσφιξη. Ο μόνος λόγος για τέτοια εξέλιξη θα είναι στο πλαίσιο τιμωρίας.

Με αυτή τη δήλωση ο Γιάννης Βαρουφάκης απαντά στις προτάσεις περί συνέχισης του μνημονίου, σε δηλώσεις που έκανε στην Daily Telegraph ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup σήμερα (20/2).

Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία, δηλώνει ο Γιάννης Βρουφάκης αν οι δανειστές μας επιμείνουν να παραμείνει η Ελλάδα στο παλιό καθεστώς, υπό τους όρους που έχει θέσει η Τρόικα, δηλαδή την αύξηση του Πρωτογενούς πλεονάσματος από 1,5% στο 4,5% επί του ΑΕΠ.

Έχουμε κάνει τα πάντα για να υπάρξει συμφωνία, συνεχίζει. Είμαστε προετοιμασμένοι για να αποφύγουμε κινήσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο τη χρηματοοικονομική σταθερότητα ή την ελληνική ανταγωνιστικότητα. Αλλά αυτό που δε μπορούμε να δεχθούμε, καταλήγει είναι η συνέχιση ενός προγράμματος που συμφωνήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, επειδή απλώς έτσι λένε οι κανόνες.

Η μόνη αιτιολογία για τη συνέχιση παραπέμπει σε ένα καθεστώς τιμωρίας, τονίζει. Το μόνο που ζητάμε είναι ένας τρόπος για να βγούμε από αυτόν το φαύλο κύκλο, καταλήγει.

Σχετικές ειδήσεις