ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μονιμοποίηση 40.000 υπαλλήλων στο Δημόσιο

Μονιμοποίηση 40.000 υπαλλήλων στο Δημόσιο

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αφορά την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την κατάργηση μνημονιακών διατάξεων στο πειθαρχικό δίκαιο και την πιλοτική εφαρμογή της Κάρτας του Πολίτη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει ακριβώς το σχέδιο νόμου, λέγοντας ότι πρέπει πρώτα να ενημερωθούν η Βουλή και οι αρμόδιοι, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι θα προωθηθεί το κυβερνητικό σχέδιο, όπως έχει αποφασιστεί, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Πρόσθεσε δεν ότι έως στιγμής δεν έχουν εκφραστεί ενστάσεις από μέρους τους.

Aναλυτικότερα, η κυβέρνηση προχωρά στη μονιμοποίηση περίπου 40.000 υπαλλήλων Ιδωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου που απασχολούνται στην κεντρική διοίκηση. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει την ανάκληση όλων των απολύσεων και διαθεσιμοτήτων της τάξης των 3.900, καθώς και την πρόσληψη περίπου 6.000 αδιόριστων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η μονιμοποίηση 40.000 υπαλλήλων ΙΔΑΧ (με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) που εργάζονται στον στενό δημόσιο τομέα, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στους ΟΤΑ. Από τη διαδικασία εξαιρούνται το επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Αρχών, το ανθρώπινο δυναμικό των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και οι δικηγόροι που απασχολούνται με έμμισθη εντολή στο Δημόσιο.

Ακολούθως ανακαλούνται οι απολύσεις και διαθεσιμότητες που έγιναν επί ημερών Μνημονίου και δρομολογείται άμεσα η επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διοικητικών των ΑΕΙ, των σχολικών φυλάκων, των καθαριστριών, καθώς και ο διορισμός 6.000 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός αναμένεται να ζητήσει να του γνωστοποιηθούν τα κενά για να μπορέσει να υλοποιηθεί η επανατοποθέτηση των απολυμένων και διαθεσίμων

Εντολή προκειμένου να εφαρμοστούν οι αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις για τον διορισμό των 800 υπαλλήλων δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης στους ΟΤΑ που είχαν συμμετάσχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, έχει δώσει ήδη ο υπουργός.

Σχετικά ο υπουργός ξεκαθάρισε πως η επαναπρόσληψη των 3.900 διαθέσιμων και απολυμένων και των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ θα συνυπολογισθούν στις 15.000 προσλήψεις που προβλέπονται στον προϋπολογισμό για το 2015.

Σχετικές ειδήσεις