ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Αυτή είναι η λίστα των μεταρρυθμίσεων

Bloomberg: Αυτή είναι η λίστα των μεταρρυθμίσεων

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο παρουσιάζει τη λίστα με τα μέτρα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης αναμένεται να έχουν συνομιλίες στις Βρυξέλλες το Σαββατοκύριακο με εκπροσώπους των δανειστών της χώρας προκειμένου να καθορίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για το σχέδιο οικονομικής αναμόρφωσης το οποίο φιλοδοξούν να έχουν ολοκληρώσει μέχρι τη Δευτέρα.

Δημοσιονομικές Μεταρρυθμίσεις

Όπως αναφέρει το Bloomberg, «στις δεσμεύσεις περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο εξορθολογισμός των πωλήσεων με τους φορολογικούς συντελεστές, με προοπτική τη μείωση των εξαιρέσεων, η εφαρμογή μιας συνολικής αναθεώρησης των κρατικών δαπανών σε όλους τους τομείς, η χάραξη μιας στρατηγικής για την αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, η αναμόρφωση των δαπανών για την υγεία, αυστηρότερη νομοθεσίας ως προς τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, η μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης και η καταπολέμηση της διαφθοράς, στην οποία περιλαμβάνονται οι μεταμφιεσμένοι φοροελεγκτές, όπως τουρίστες, φοιτητές».

Οικονομική Σταθερότητα

«Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διευθετήσει το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων με τρόπο που να λαμβάνει πλήρως υπόψη την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας που είναι προγραμματισμένο να κατατεθεί εντός της εβδομάδας κέντρισε την προσοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Πολιτικές Ανάπτυξης

«Οι ελληνικές δεσμεύσεις συμπεριλαμβάνονουν ακόμη την άρση εμποδίων για τον ανταγωνισμό, για τη μείωση της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις, για την οριστικοποίηση ενός κτηματολογίου, για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και για την άρση των δυσανάλογων και αδικαιολόγητων περιορισμών στα νομοθετικώς κατοχυρωμένα επαγγέλματα».

Ανθρωπιστική Κρίση

«Αποτέλεσε το στοιχείο-κλειδί με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα κέρδισε τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου». Για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης προβλέπονται εργαλεία που περιλαμβάνουν την επιδότηση της ηλεκτρικής ενέργειας, της σίτισης και του ενοικίου.

Σχετικές ειδήσεις