ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Δεν θα στηρίξω την Ελλάδα αν δεν είναι συνεπής στις υποχρώσεις της στο ΔΝΤ

Λαγκάρντ: Δεν θα στηρίξω την Ελλάδα αν δεν είναι συνεπής στις υποχρώσεις της στο ΔΝΤ

Σαφές μήνυμα πως δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να πάρει παράταση για την αποπληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ έστειλε η επικεφαλής τους Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Δεν υπήρξε ποτέ μια αναπτυγμένη οικονομία η οποία να ζητήσει τέτοιο πράγμα, δηλαδή παράταση στην αποπληρωμή», δήλωσε η Λαγκάρντ στο Bloomberg και πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί αυτό με την Ελλάδα. Εγώ, προσωπικά δεν θα την υποστηρίξω».

Ειδικότερα, μιλώντας στο δημοσιογράφο του Bloomberg TV, Τομ Κιν, για τη φημολογία που αναπτύχθηκε τα τελευταία 24ωρα, μετά το δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με την οποία η ελληνική κυβέρνηση είχε πρόθεση να ζητήσει παράταση χρόνου για την αποπληρωμή μιας δόσης προς το ΔΝΤ η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου κατά την έναρξη της κοινής συνεδρίασης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον:

«Το Ταμείο είχε δώσει αυτό το δικαίωμα σε δύο χώρες που ήταν αναπτυσσόμενες, αλλά μιλάμε για 30 χρόνια πριν. Το Ταμείο έχει κανόνες και δεν έχει δεχθεί ποτέ άλλοτε τέτοιο αίτημα από μια προηγμένη χώρα και ελπίζω πως δεν θα είναι η Ελλάδα που θα πράξει. Προσωπικά, δεν θα υποστήριζα αυτό το αίτημα».

Το Bloomberg τονίζει επίσης ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης με e-mail ξεκαθαρίζει ότι ποτέ δεν ζήτησε από το ΔΝΤ να καθυστερήσει η δόση τονίζοντας ότι πρόκειται για ψεύδη.

Σχετικές ειδήσεις