ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Αήθης επίθεση από τους Ευρωπαίους στον Βαρουφάκη

Bloomberg: Αήθης επίθεση από τους Ευρωπαίους στον Βαρουφάκη

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δέχθηκε πιέσεις και κριτική από τους Ευρωπαίους ομόλογούς του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup. Όπως φαίνεται οι εταίροι επιμένουν στη σκληρή, αδιέξοδη στάση τους απέναντι στη χώρα μας, βάζοντας στο στόχο τους τον Γ. Βαρουφάκη.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται μάλιστα απρεπέστατοι χαρακτηρισμοί από πηγές της Ευρωζώνης, κατά του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

Συγκεκριμένα το Bloomberg υποστηρίζει ότι «ο Γιάνης Βαρουφάκης δέχθηκε σφοδρή κριτική από τους Ευρωπαίους ομολόγους του εν μέσω της αυξανόμενης δυσφορίας για την άρνησή του να παρουσιάσει μέτρα που θα διορθώσουν την οικονομία της χώρας του ώστε να υπάρξει απελεύθερωση των δόσεων, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των συνομιλιών. Πηγές από την Ευρωζώνη λένε ότι οι χειρισμοί του για τις συνομιλίες ήταν ανεύθυνοι, τον κατηγόρησαν για χρονοτριβή, για τζογαδόρο και ερασιτέχνη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και σχόλιο του Guardian, βάσει του οποίου «έπεσε ξύλο» στο Eurogroup. «Μπορεί κάποιος στη Ρίγα να δώσει ένα σφουγγάρι και μια πετσέτα στον Γιάνη Βαρουφάκη; Μάλλον είχε ένα πολύ δύσκολο πρωινό!», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του πάντως, ο κ. Βαρουφάκης αντέκρουσε τα όσα λέχθηκαν, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας, ωστόσο είναι αποφασισμένη να μην κάνει πίσω στις «κόκκινες» γραμμές που έχει θέσει από την αρχή της διαπραγμάτευσης.

«Έλληνας αξιωματούχος στη Ρίγα δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει τις συνομιλίες όταν επικοινωνήσαμε δια τηλεφώνου» καταλήγει το πρακτορείο.

Σχετικές ειδήσεις