ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τηλεδιάσκεψη του Brussels Group

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τηλεδιάσκεψη του Brussels Group

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και θεσμών αρχίζει σήμερα με την τηλεδιάσκεψη του Brussels Group.

ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

Σειρά τηλεφωνικών επαφών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, αλλά και του προέδρου του ΣΟΕ και ενός εκ των δύο βασικών συνομιλητών της Αθήνας με το Brussels Group, Γιώργου Χουλιαράκη με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέκλαν Κοστέλο, πραγματοποιήθηκαν εχθές Κυριακή, στον απόηχο των όσων συνέβησαν στο Eurogroup της Παρασκευής.

Στόχος των δύο πλευρών είναι να προχωρήσουν οι συνομιλίες και η επιτάχυνση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία πριν από την 11η Μαΐου.

Εν όψει της συνεδρίασης του Brussels Group, το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα.

Στη σύσκεψη έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτίμηση των αποτελεσμάτων της μέχρι στιγμής διαπραγμάτευσης και του Eurogroup της Παρασκευής, ενώ παράλληλα καταρτίστηκε στρατηγική για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επεξεργάζεται μια σειρά προτάσεων σε θέματα που άπτονται των «καυτών» θεμάτων της διαπραγμάτευσης, όπως είναι ο ΦΠΑ, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Σχετικές ειδήσεις