ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Στόχος η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη

Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Στόχος η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη

Να «επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη» στοχεύει το Eurogroup, ενώ η Αθήνα, η οποία «έχει πραγματοποιήσει μία τεράστια προσπάθεια», «θα πρέπει να εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις», σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίνδος.

«Κανένας δεν εύχεται την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί οι κανονισμοί», σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

«Αυτό περιλαμβάνει μία λίστα από μεταρρυθμίσεις τις οποίες είμαστε έτοιμοι να αναλύσουμε με ευελιξία. Αλλά, ο στόχος του Eurogroup είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη», πρόσθεσε επίσης o ντε Γκίνδος, υπογραμμίζοντας:

«Η Ελλάδα έχει κάνει μία τεράστια προσπάθεια, αλλά αυτό που απομένει να πραγματοποιήσει είναι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Η ελληνική οικονομία δεν είναι παραγωγική, δεν είναι ανταγωνιστική και δεν δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης, εξαιτίας των κινήτρων που υιοθετήθηκαν».

Σημειώνεται ότι εδώ και λίγες ημέρες, η Ελλάδα βρίσκεται σε νέο κύκλο διαπραγματεύσεων, στις Βρυξέλλες, με τους πιστωτές της, την ΕΕ και το ΔΝΤ, σχετικά με τη λίστα μεταρρυθμίσεων που θα καταθέσει η Αθήνα για να απελευθερώσει την επόμενη δόση του ΔΝΤ.

Σύμφωνα μάλιστα με ευρωπαϊκή πηγή, οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους εκπροσώπους των θεσμών, σε επίπεδο Brussels Group, που ξεκίνησαν την Πέμπτη 30 Απριλίου, διακόπηκαν χθες και θα συνεχιστούν αύριο.

«Έχουμε χάσει υπερβολικά πολύ χρόνο, αλλά ελπίζω ότι αυτές τις ημέρες συντελέστηκε αξιοσημείωτη πρόοδος», κατέληξε ο ντε Γκίνδος.

Σχετικές ειδήσεις