ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρωμανιάς: Οι δανειστές θέλουν αύξηση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων για σύνταξη (video)

Ρωμανιάς: Οι δανειστές θέλουν αύξηση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων για σύνταξη (video)

Τη θηλιά γύρω από το λαιμό της ελληνικής κυβέρνησης σφίγγουν όλο και περισσότερο οι δανειστές, καθώς σύμφωνα με τον Γιώργο Ρωμανιά, είναι ανυποχώρητοι στο αίτημά τους για αύξηση του ελάχιστου αριθμού των ενσήμων συνταξιοδότησης - «Άγρια» κόντρα με Γιακουμάτο.

«Ζητούν από τα 4.500 ένσημα να πάμε στα 6.000 ένσημα. Αυτό σημαίνει πέντε χρόνια περισσότερα παραμονής στην εργασία. Ζητούν άμεσα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από τα 62 στα 67 έτη ακόμα και για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα στις 31/12/2012», εξήγησε χαρακτηριστικά ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αφού διευκρίνισε δε πως «δεν έχουν υποχωρήσει από όσα ζητούσαν από το Δεκέμβριο του 2016», ο κ. Ρωμανιάς υπογράμμισε: «Με αυτό το αίτημα, για ορισμένες κατηγορίες όπως γυναίκες ή εργαζόμενους σε βαρέα και ανθυγιεινά, σημαίνει παραμονή στην εργασία για άλλα 17 χρόνια»!

Όσον αφορά, τέλος, στη 13η σύνταξη, ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί το 2016 καθώς, όπως είπε, οι δανειστές πιέζουν να συνδεθεί με το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι ένα ζήτημα που πιέζει, καθώς «έχουμε χρόνο μέχρι το Δεκέμβριο».

Οι ισχυρισμοί του κυρίου Ρωμανιά προκάλεσαν μάλιστα την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμου Γιακουμάτου.

«Πες μου από πού προκύπτουν τα 17 χρόνια» διέκοψε τον κ. Ρωμανιά ο «γαλάζιος» βουλευτής, προκαλώντας την έκρηξη του γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι είναι «βαλτός», συμπληρώνοντας ότι «γι' αυτό φτάσατε εκεί που φτάσατε».

Παρά την παρέμβαση του Γιώργου Αυτιά, η κόντρα όχι μόνο συνεχίστηκε, αλλά κλιμακώθηκε, με τον Γιώργο Ρωμανιά να λέει κάποια στιγμή στον Γεράσιμο Γιακουμάτο «βούλωσέ το»! «Το βούλωσέ το να το πεις στη γυναίκα σου και τα παιδιά σου», απάντησε από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικές ειδήσεις