ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρουφάκης: Πληρώναμε το ΔΝΤ με αίμα και σάρκα!

Βαρουφάκης: Πληρώναμε το ΔΝΤ με αίμα και σάρκα!

Το μπαλάκι στους δανειστές πέταξε ο Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας πως είναι η σειρά τους να συμβάλουν για την επίτευξη ρεαλιστικής συμφωνίας, καθώς η Ελλάδα αποδείχθηκε συνεπής στις υποχρεώσεις της «χάρη στο αίμα και τη σάρκα του λαού» - Τι είπε για την επόμενη δόση του ΔΝΤ.

«Εναπόκειται τώρα στους πιστωτές μας να είναι λογικοί και να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με προτάσεις οι οποίες θα επιτρέψουν στο ελληνικό κράτος να εξακολουθήσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και να ξαναβρεί την ανάπτυξη. Να μπορέσουμε επιτέλους να διαγράψουμε την ελληνική κρίση από την ιστορία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό Canal+.

Αφού απάντησε, δε, ερωτηθείς για το αν θα πληρωθεί τον Ιούνιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο: «Το ουσιαστικό ερώτημα είναι πώς πέτυχε η Ελλάδα εδώ και 4 μήνες να πληρώνει τους δανειστές της; Εξακολούθησε να πληρώνει το ΔΝΤ με περισσότερα από 6.5 δισ. δολάρια που πήραμε από το αίμα και τη σάρκα του ελληνικού κράτους», υπογράμμισε:

«Η Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό έχει καταφέρει να πληρώνει τους δανειστές της. Αυτό αποδεικνύει ότι το ελληνικό κράτος κατάφερε να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, να πληρώνει συντάξεις και μισθούς και παράλληλα τα χρέη».

Για το αν περιμένει περισσότερη στήριξη από τη Γαλλία, ο κ. Βαρουφάκης κατέληξε: «Θα περίμενα από τη Γαλλία να στηρίξει περισσότερο την Ευρώπη...».

Σχετικές ειδήσεις