ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήλωση - σοκ από την ΕΚΤ: Δεν ξέρουμε αν θα είναι ανοικτές οι ελληνικές τράπεζες τη Δευτέρα

Δήλωση - σοκ από την ΕΚΤ: Δεν ξέρουμε αν θα είναι ανοικτές οι ελληνικές τράπεζες τη Δευτέρα

Δήλωση σοκ πριν από λίγο από κύκλους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που στόχο έχουν την κατατρομοκράτηση των Ελλήνων πολιτών και τη δημιουργία δυσμενέστερου κλίματος εις βάρος της Ελλάδας.

ΥΠΟΠΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ύποπτο παιχνίδι μεθοδεύεται εις βάρος της ελληνικής κυβέρνησης.

Πρόκειται για εκβιασμό που στόχο έχει να ασκηθεί πίεση στην ελληνική πλευρά, τη στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στους θεσμούς και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται για συνομιλίες στην Αγία Πετρούπολη.

Όπως μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους, στο πλαίσιο των εργασιών του Eurogroup, ο επικεφαλής του θεσμού, Γερούν Ντάισελμπλουμ ρώτησε τον Μπενουά Κερ, αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αν οι ελληνικές τράπεζες είναι σε θέση να ανοίξουν αύριο Παρασκευή (19/6) για να λάβει την απάντηση: «Αύριο ναι, τη Δευτέρα δεν ξέρω».

Κατηγορηματική διάψευση από τον Βαρουφάκη

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της ΕΚΤ που, όπως μετέδωσε ο Peter Spiegel, εσπευσε να βάλει φρένο στην ακατάσχετη κινδυνολογία, διαψεύδοντας την πληροφορία. Λίγο μετά, ακολούθησε και η διάψευση του ίδιου του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, μετά το Eurogroup, o οποίος τόνισε πως η διαρροή από το Eurogroup σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες δεν ισχύει.

tweet

Σύμφωνα, πάντως, με τραπεζικούς κύκλους, μεταξύ Δευτέρας και Τετάρτης, οι Έλληνες έκαναν αναλήψεις περίπου δύο δισεκατομμυρίων ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Σχετικές ειδήσεις