ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Capital controls: Κανονικά θα εξυπηρετούν τους συνταξιούχους όλες οι Τράπεζες από την Τετάρτη

Capital controls: Κανονικά θα εξυπηρετούν τους συνταξιούχους όλες οι Τράπεζες από την Τετάρτη

Τις λίστες με τα υποκαταστήματα των τραπεζών που θα ανοίξουν από αύριο, Τετάρτη 1η Ιουλίου, για την εξυπηρέτηση της πληρωμής των συνταξιούχων ανάρτησε το υπουργείο Οικονομικών στην ιστοσελίδα του.

Εν αναμονή της έκδοσης σχετικής Υπουργικής Αποφάσεως, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει ότι την Τετάρτη, 1η Ιουλίου 2015, οι συνταξιούχοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις τράπεζες σε ό,τι αφορά την πληρωμή της σύνταξής τους, σύμφωνα με το όριο ανάληψης που θα οριστεί με αυτήν την Υπουργική Απόφαση.

Πληροφορίες σχετικές με τα τραπεζικά υποκαταστήματα που θα λειτουργήσουν, είναι ήδη διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών http://www.minfin.gr/?q=el/news/news/katasthmata-5%20trapezwn και, μετά την έκδοση της Υπουργικής Αποφάσεως, κάθε τράπεζα θα τα αναρτήσει στη δική της ιστοσελίδα.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει, επίσης ότι έχει προβεί και θα συνεχίσει να προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προς την Ελληνική Πολιτεία για την κατοχύρωση της φυσικής ασφάλειας των συναλλασσομένων και του προσωπικού των τραπεζών.

Από την Τετάρτη 1η Ιουλίου, και για τρεις συναπτές μέρες, θα ανοίξουν περί τα χίλια τραπεζικά καταστήματα σε όλη τη χώρα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες και οι οποίοι θα δύνανται να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνον κατά την διάρκεια της εβδομάδας τούτης.

Παράλληλα, οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.

Τα καταστήματα ανά τράπεζα:

250 υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς

250 υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας

150 υποκαταστήματα της Eurobank

288 υποκαταστήματα της Alpha Bank

30 υποκαταστήματα της Attica Bank

Nωρίτερα, με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, Οικονομίας - Υποδομών - Ναυτιλίας - Τουρισμού, Γ. Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα, η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΠΕΣ - ΝΑΤ) ζητά «να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε οι συντάξεις να καταβληθούν έγκαιρα και εντός της τακτικής ημερομηνίας».

Όπως αναφέρει η Ένωση η καταβολή των συντάξεων είναι το μοναδικό μέσω που εξασφαλίζει την επιβίωση των συνταξιούχων και καλεί τους υπουργούς «να αποκαταστήσετε την καταβολή των συντάξεων χωρίς περιορισμούς από τις τράπεζες γιατί ο νέος τρόπος δημιουργεί σοβαρά προβλήματα λόγω υγείας και ηλικίας πολλών συνταξιούχων, από την καθημερινή και μακρόχρονη παραμονή στις ουρές έξω από τις τράπεζες».

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό ότι κατά το ήμισυ του συνολικού ποσού της σύνταξης θα πιστωθούν οι συντάξεις των δικαιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, ΟΑΕΕ, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του Οργανισμού, Τάσος Πετρόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, αυτή η απόφαση ελήφθη λόγω προβλημάτων στην λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

Σχετικές ειδήσεις