ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Οι συνομιλίες για το νέο ελληνικό πρόγραμμα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα

Reuters: Οι συνομιλίες για το νέο ελληνικό πρόγραμμα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα

Οι συνομιλίες μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών της, σχετικά με ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα (27/07/2015), καθώς τα τεχνικά ζητήματα που καθυστέρησαν τις συναντήσεις αυτή την εβδομάδα έχουν επιλυθεί, γνωστοποίησε Έλληνας αξιωματούχος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας επισήμανε ότι οι συζητήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν επίσημα τη Δευτέρα, αφού επιλύθηκαν τα τεχνικά ζητήματα.

Ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, διέψευσε τις αιτιάσεις ότι η ελληνική πλευρά επιχείρησε να εμποδίσει την πρόσβαση της ομάδας των δανειστών στις κυβερνητικές υπηρεσίες.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να επισκεφθούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους», τόνισε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters.

Την ίδια ώρα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας, μετέδωσε ότι οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα «έως αύριο (26/07/2015) το βράδυ», με στόχο την επανέναρξη - την επόμενη εβδομάδα - των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές.

Ο Ντέκλαν Κοστέλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ράσμους Ρέφερ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Ντέλια Βελκουλέσκου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ο Νικόλα Τζαμαριόλι, υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, θα μεταβούν στην Αθήνα, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η ίδια πηγή, που – επίσης - δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν δεν επιβεβαίωσε, ωστόσο, την ακριβή ημερομηνία άφιξης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, αναφέροντας μόνο ότι θα μεταβούν στην ελληνική πρωτεύουσα «τις επόμενες ημέρες».

Σχετικές ειδήσεις