ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι δικαιούχοι των επιδομάτων μπορούν να περιμένουν... τα κόμματα όχι

Οι δικαιούχοι των επιδομάτων μπορούν να περιμένουν... τα κόμματα όχι

Μετά την αναμονή και το περίμενε από την κυβέρνηση σχετικά με τα οικογενειακά επιδόματα, ανακοίνωσε επιτέλους έπειτα από 15 ημέρες καθυστέρησης την ημερομηνία καταβολής τους και αφού είχε βρει χρήματα για την ενίσχυση των κομμάτων σχετικά με την τελευταία εκλογική διαδικασία.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΕΥΗ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ, ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Oι Ελληνες κάτω από το βάρος των υποχρεώσεων και των νέων βαρών που τους φορτώθηκαν είχαν τη δυνατότητα και την πολυτέλεια να περιμένουν τα ψίχουλα του οικογενειακού επιδόματος και την κάρτα σίτισης, αντιθέτως -όμως- τα κόμματα όχι.

Η κυβέρνηση βρήκε τα χρήματα για να τους δώσει μέρος που τους αναλογεί για τη συμμετοχή τους στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, με συγκλονιστική ετοιμότητα σε σχέση με τα χρωστούμενα σε πολίτες και υπηρεσίες, ακόμη και αυτών των κατηγοριών που για να επιβιώσουν χρειάζονται... κάρτα σίτισης!!!

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Παν. Κουρουμπλή, τα πολιτικά κόμματα θα εισπράξουν από την κρατική χρηματοδότηση κατ' αναλογία 1.283.009,14 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 40% του συνολικού!!!!!!!!!!!!

Υπενθυμίζεται άλλωστε και η κυνική δήλωση του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου ότι τα επιδόματα θα δοθούν πριν από την ...υποχρέωση καταβολής του ΕΝΦΙΑ.

«Από ό,τι γνωρίζω τα οικογενειακά επιδόματα θα δοθούν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου», είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του τοποθέτηση αρχικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος αφήνοντας όμως ανοιχτό και το ενδεχόμενο, η καταβολή της γ’ δόσης να καθυστερήσει και άλλο, δηλώνοντας ότι η εκταμίευση των ποσών που απαιτούνται (περίπου 225 εκατ. ευρώ), θα γίνει οπωσδήποτε πριν από τη λήξη κατάθεσης της α’ δόσης του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή πριν από το τέλος του Οκτωβρίου...

Τότε απέδωσε ο υπουργός είχε αποδώσει την καθυστέρηση στην... κατάληψη του υπουργείου από μέλη του ΠΑΜΕ και τόνισε ότι η καταβολή θα γίνει «οπωσδήποτε πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ»... ώστε να διασφαλίσουν ότι θα τα ξαναπάρουν πίσω...

Επιδόματα

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας την Τρίτη (27/10/2015), τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ που αφορούν το γ’ τρίμηνο του 2015, θα πιστωθούν στους δικαιούχους, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, που θα λάβουν όσοι υπέβαλαν αίτηση Α21 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου του 2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Η συνολική δαπάνη της Γ’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων ανέρχεται σε 223 εκατ. ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι από το σύνολο των δικαιούχων οι 235.000 έχουν λάβει τις δύο πρώτες δόσεις. Άρα υπάρχει ένα πλήθος 410.000 δικαιούχων περίπου, οι οποίοι δεν έχουν λάβει κανένα οικογενειακό επίδομα από την αρχή του έτους.

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, τα οικογενειακά επιδόματα θα έπρεπε να έχουν καταβληθεί το αργότερο έως τις 20 Οκτωβρίου από τον ΟΓΑ.

Ωστόσο, αυτό που μένει να δουν οι χιλιάδες δικαιούχοι είναι αν τελικά καταβληθούν όντως τη συγκεκριμένη ημερομηνία ή αν υπάρξει νέα... παράταση.

Την Παρασκευή οι κάρτες σίτισης

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, πρόκειται να ενεργοποιηθεί για τέταρτη φορά η Κάρτα Αλληλεγγύης για τους δικαιούχους, μέσω της οποίας δίνεται το επίδομα σίτισης.

Συγκεκριμένα, θα πιστωθεί το ποσό των 16,3 εκατ. ευρώ, για 145.357 δικαιούχους, οι οποίοι υπολογίζεται ότι αντιστοιχούν σε 349.826 ωφελούμενους, μέλη των οικογενειών τους.

Η επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι δικαιούχοι ανέρχεται στο ποσό των 70 - 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Σχετικές ειδήσεις