ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόκκινα δάνεια: Τελεσίγραφα – αγχόνη προς τους δανειολήπτες από τις Τράπεζες

Κόκκινα δάνεια: Τελεσίγραφα – αγχόνη προς τους δανειολήπτες από τις Τράπεζες

«Βροχή» πέφτουν τα …ραβασάκια των Τραπεζών προς τους δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια, με τα οποία τους καλούν να δηλώσουν περιουσιακά στοιχεία και να προσέλθουν για ρυθμίσεις, αλλιώς θα καταγγείλουν τις δανειακές συμβάσεις και θα αρχίσουν οι πλειστηριασμοί!

ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ «ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ» ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ - ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η νέα χρονιά αρχίζει για τους νέους δανειολήπτες με την λήψη επιστολής από τις Τράπεζες, ως τελευταία ευκαιρία συμβιβασμού. Οι επιστολές απευθύνονται σε όσους είχαν λάβει την αρχική προειδοποίηση και δεν ανταποκρίθηκαν. Τώρα κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν «μη συνεργάσιμοι» και να αρχίσει διαδικασία πλειστηριασμού του ακινήτου τους.

Με βάση το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, οι Τράπεζες εκτός από τις επιστολές της τελευταίας στιγμής, έχουν ξεκινήσει και επαφές μεταξύ τους ώστε να καταλήξουν σε ένα μοντέλο που θα επιτρέπει χωρίς φορολογικά και άλλα διαδικαστικά εμπόδια, τη μεταβίβαση ακινήτων από υπερχρεωμένους δανειολήπτες!

Όπως αναφέρεται, οι Τράπεζες «ζεσταίνουν» τις μηχανές και ετοιμάζονται ως τα μισά του Φεβρουαρίου να πιέσουν τους δανειολήπτες.

Οι επιστολές που απευθύνουν είναι σύμφωνες με τον Κώδικα Δεοντολογίας και τους καλούν να συμπληρώσουν από τα κλασικά στοιχεία ταυτότητας μέχρι το ύψος των καθαρών και μη αποδοχών, τα εισοδήματα και για τις δαπάνες τους.

Τα στοιχεία αυτά πρέπει να υποβληθούν στην Τράπεζα εντός 15 ημερών από τη λήψη της επιστολής, αλλιώς, ο δανειολήπτης χαρακτηρίζεται «μη συνεργάσιμος».

Ωστόσο, τελικά σε όσους ανταποκρίνονται θετικά δεν προσφέρεται τίποτε άλλο πέραν των λύσεων που ήδη είναι γνωστές:

Επιμήκυνση δανείου ώστε να μειωθεί το ύψος της δόσης ή πληρωμή μόνο των τόκων.

Λύσεις οριστικής διευθέτησης δεν προσφέρονται.

Σχετικές ειδήσεις