ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόκκινα δάνεια: Πότε αρχίζει το ξεπούλημά τους στα ξένα funds

Κόκκινα δάνεια: Πότε αρχίζει το ξεπούλημά τους στα ξένα funds

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την πώληση των «κόκκινων δανείων» σε funds του εξωτερικού, καθώς στις 15 Φεβρουαρίου λήγει η «εκεχειρία» που είχε συμφωνηθεί για τη μη εξαγορά των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων από ξένα Ιδρύματα.

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» ΤΩΝ ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ – ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΟΙΚΑΡΗΔΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

Τα σπίτια και η επιχειρηματικότητα των Ελλήνων θα αλλάξουν χέρια, καθώς πλησιάζει η ώρα του ξεπουλήματος των κόκκινων δανείων.

Η παράταση της προθεσμίας που είχε δοθεί για την προστασία τους λήγει στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ μια μέρα νωρίτερα, στις 14 λήγει και η διορία προκειμένου οι υπερχρεωμένοι δανειολήπτες που είχαν καταθέσει παλιότερα ή πρόσφατα αίτημα για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη, να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία μάλιστα είναι …ουκ ολίγα.

Παρόλο που οι Τράπεζες, σε πρώτη φάση δεν σκοπεύουν να πουλήσουν τα δάνεια, ωστόσο επιθυμούν να κάνουν διαχείριση, προκειμένου να μην «φορτωθούν» κι άλλα στους ισολογισμούς τους, οπότε η παρέμβαση ξένων Funds φαίνεται αναπότρεπτη.

Ήδη έχουν αρχίσει συζητήσεις, ενώ από το Δεκέμβριο του 2015 οι Τράπεζες καλούσαν τους «κόκκινους» δανειολήπτες σε ρύθμιση, παρότι τελικά οι όροι και οι διευκολύνσεις που παρέχουν (παράταση διάρκειας, πληρωμή μόνο των τόκων) δεν κρίνονται και ιδιαίτερα ελκυστικοί.

Γι’ αυτό και ήδη η κατάσταση οδεύει σε σκληρότερα μέτρα, όπως το να καθίσταται ο δανειολήπτης νοικάρης μέσα στο σπίτι του, την κυριότητα του οποίου θα παίρνει η Τράπεζα, ή να ισχύουν άλλες καταστάσεις όπως η εκχώρηση της κυριότητας του ακινήτου σε ασφαλιστική και σε αντάλλαγμα η ασφαλιστική, θα του καταβάλλει κάποιο ποσό, το οποίο θα φτάνει για να πληρώνει την υποθήκη του και να επιβιώνει.

Σχετικές ειδήσεις