ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ασφαλιστικό: Ποιος θέλει το «τσεκούρι» 15% στις συντάξεις;

Ασφαλιστικό: Ποιος θέλει το «τσεκούρι» 15% στις συντάξεις;

«Κρυφτό» φαίνεται πως παίζει η κυβέρνηση με το ΔΝΤ, καθώς λίγο πριν την έναρξη της αξιολόγησης και μετά την συζήτηση για το ασφαλιστικό στη Βουλή, διαδραματίζεται το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, σχετικά με το ποιος θέλει την περικοπή 15% στις κύριες συντάξεις.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ – ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΓΙΑ ΤΟ …ΘΕΑΘΗΝΑΙ

Όπως φαίνεται, κάθε φορά, πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ή τους Θεσμούς όπως μετονομάστηκε η τρόικα, εκτυλίσσεται ένα «παιχνίδι» με επικοινωνιακές αλλά και ουσιαστικές διαστάσεις. Παλαιότερα, το ζήτημα ήταν αν θα έρθουν ή όχι οι εκπρόσωποι της τρόικα, τώρα το ζήτημα είναι αν έρχονται για να θέσουν επί τάπητος περαιτέρω περικοπές συντάξεων, ύψους 15%.

Παρότι το θέμα πήρε διαστάσεις, ωστόσο το ίδιο το ΔΝΤ κρατά αποστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2016, πριν ακόμα γίνει η συζήτηση στη Βουλή η συζήτηση για το ασφαλιστικό, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε καλέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με νέες διαρροές δε, των τελευταίων ωρών, αναμένεται να ανοίξει και ζήτημα για τα εργασιακά με εξαιρετικά δυσοίωνες για την αγορά εργασίας εξελίξεις, όπως η απελευθέρωση των απολύσεων και άνοιγμα θεμάτων όπως οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Σχετικές ειδήσεις