ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικό: Η τρόικα ζητά την απόσυρση ψηφισμένων μέτρων!

Φορολογικό: Η τρόικα ζητά την απόσυρση ψηφισμένων μέτρων!

«Βέτο» ακόμα και σε ήδη ψηφισμένα μέτρα θέτουν οι δανειστές, επιθυμώντας προφανώς να λαμβάνουν εκείνοι τις σκληρές αποφάσεις και στη συνέχεια απλά να τις εγκρίνει η ελληνική βουλή.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΩΣ ΑΠΟΙΚΙΑ – ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά», οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου απαιτούν το «ξήλωμα» ήδη ψηφισμένων νόμων που αφορούν στο φορολογικό, όπως η επιβολή των 20 λεπτών ανά λίτρο στο κρασί και 5 λεπτών ανά στήλη στα στοιχηματικά παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Το σκεπτικό των θεσμών είναι αυτοί οι νόμοι δεν αποδίδουν και δεν θα αποφέρουν έσοδα, ενώ εξέφρασαν τις ενστάσεις τους και για μια σειρά από κυβερνητικές προτάσεις όπως η επιβολή φόρου 50% στα υψηλά εισοδήματα και οι κληρώσεις δώρων για τη συλλογή αποδείξεων, την οποία η κυβέρνηση επανέφερε στην ατζέντα με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος στο κρασί επιβλήθηκε ώστε να καλυφθεί ένα μέρος από τη μη εφαρμογή του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Οι παρεμβάσεις της άλλοτε τρόικας, νυν κουαρτέτου, δεν έχουν τέλος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι δανειστές ζήτησαν την εξέλιξη του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων για την προσεχή τριετία, ενώ αξίωσαν να μπουν και μάνατζερ του ιδιωτικού τομέα στις θέσεις ευθύνης των φορέων και επιχειρήσεων του Δημοσίου.

Ωστόσο, το νομοσχέδιο αυτό έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή και προβλέπει πως προτεραιότητα έχουν τα στελέχη του Δημοσίου και μόνο αν υπάρξει έλλειμμα θα δοθεί χώρος σε στελέχη του ιδιωτικού τομέα.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι δανειστές παρεμβαίνουν σε ψηφισμένα μέτρα: Ο νόμος για τις 100 δόσεις που είχε εισηγηθεί η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, άλλαξε επί τα χείρω, μετά από απαίτηση των δανειστών και έτσι πολλοί οφειλέτες που θα μπορούσαν να εξοφλήσουν κάποια από τα χρέη τους, έμειναν εκτός.

Σχετικές ειδήσεις