ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργείο Οικονομικών: Έχεις ΙΧ; Θα το χρυσοπληρώσεις!

Υπουργείο Οικονομικών: Έχεις ΙΧ; Θα το χρυσοπληρώσεις!

Σαρωτικές αλλαγές σε καύσιμα, τέλη κυκλοφορίας, φορολόγηση ετοιμάζει η κυβέρνηση σε μια ακόμη απέλπιδα προσπάθεια να γεμίσει τα άδεια κρατικά ταμεία δεδομένου η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων βρίσκεται στο ναδίρ και το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί κυριολεκτικά βγάλει από τη …μύγα ξύγκι!

ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΝΕΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Έτσι, σύμφωνα με τα σενάρια που έχει βάλει επί τάπητος το υπουργείο Οικονομικών μελετάται σειρά φόρων που θα δώσει τη χαριστική βολή στην τσέπη των Ελλήνων,

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους δανειστές ετέθη θέμα αύξησης στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης καυσίμων.

Ήδη σήμερα, 28 Μαρτίου 2016 υπήρξε και η πρώτη επίσημη αντίδραση από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος που υποστηρίζει ότι ένα τέτοιο μέτρο δεν θα φέρει περισσότερα έσοδα καθώς θα οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης.

Μάλιστα προειδοποιούν πως θα γίνει ο,τι και με το πετρέλαιο θέρμανσης.

«Σε κάθε περίπτωση πάντως οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, ιδίως στις μεταφορές και στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, θα είναι βαριές» επισημάνθηκε.

Μια ακόμη από τις …εμπνεύσεις της κυβέρνησης είναι οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, ώστε και πάλι να αυξηθούν τα έσοδα.

Προφανώς η στόχευση προοιωνίζεται ότι οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να περιμένουν …μειώσεις!

Ένα ακόμη σενάριο για τα αυτοκίνητα, είναι να υπάρξουν αλλαγές στο φόρο για την απόκτηση ΙΧ, με …τα μικρομεσαία να μπάινουν στο στόχαστρο καθώς αυτά προτιμώνται από τους καταναλωτές πλέον.

Επίσης, σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι θα πέσει …μαχαίρι στο κίνητρο απόσυρσης.

Σχετικές ειδήσεις