ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εικονική πραγματικότητα η αριστερή σύνταξη

Εικονική πραγματικότητα η αριστερή σύνταξη

Με την καραμέλα της συμφωνίας στο στόμα η κυβέρνηση παραδίδει ότι απέμεινε από γη και ύδωρ.

ΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΦΤΩΧΕΙΑ - ΖΗΣΕ ΜΕ ΑΕΡΑ

Φαντάζει δύσκολο να το πιστέψεις ακόμη και μετά από τόσα που έχεις δει και έχεις νιώσει στο πετσί σου.

Κατακτήσεις και δικαιώματα εξαϋλώθηκαν και αποτελούν πλέον Ιστορία για την πλειονότητα όσων παραμένουν εργαζόμενοι με μισθούς που δεν αρκούν ούτε να αποπληρώσουν τα υπερδιογκωμένα χαράτσια, τους λογαριασμούς και τις πάγιες υποχρεώσεις της κάθε ημέρας και του κάθε νοικοκυριού.

Τα παιχνίδια πίεσης για δήθεν έξοδο έγινε κύριο προεκλογικό επιχείρημα για να φύγουν οι «παλιοί» και να έρθουν οι «νέοι», και συνεχίζει να χρησιμοποιείται -εντός και εκτός συνόρων - από τους ανανεωτές της αξιοπρέπειας απουσία πλέον ακροατηρίου...

Στο διά ταύτα κυβερνητικές πηγές τώρα επικοινωνούν τη βούληση όλων να υπάρξει συμφωνία, πανηγυρίζοντας ότι το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί και η επεξεργασία του κειμένου των θεσμών.
Οπότε τα νέα δεδομένα έχουν ως εξής: Πρέπει να ασκηθούμε να ζούμε με το τίποτα είτε ως εργαζόμενοι είτε ως συνταξιούχοι.

Οι «τυχεροί» που θα καταφέρουν να βγουν στη σύνταξη, θα πρέπει να ενταχθούν σε πρόγραμμα άσκησης επιβίωσης καθώς η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές προβλέπει το ιλιγγιώδες ποσό των 384 ευρώ μετά από 20 χρόνια εργασίας και ακόμα λιγότερα (345) με 15 έτη εργασίας.

Τη σχετική πρόταση μάλιστα υπέβαλε στους δανειστές η ίδια η κυβέρνηση, η οποία στην έναρξη της διαπραγμάτευσης πρότασσε κόκκινες γραμμές και διερρήγνυε τα...ιμάτια της ότι η Εθνική Σύνταξη (η οποία θα αντικαταστήσει την κατώτατη σύνταξη) θα είναι τουλάχιστον 485 ευρώ.

Δεν είναι όμως μόνο τα ποσά που οδηγούν σε συντάξεις φιλοδώρημα αλλά και τα ποσοστά αναπλήρωσης: Θα ξεκινούν από το 0,77% για την πρώτη 15ετία και θα καταλήγουν στο 2% για 40 χρόνια ασφάλισης.

Οι δανειστές πιέζουν για ακόμα μικρότερα ποσοστά σε όσους θα φύγουν από την εργασία τους με πιο λίγα χρόνια, το οποίο αν ισχύσει θα πιέσει προς τα κάτω και τις συντάξεις όσων θα αποχωρούν από τον εργασιακό βίο με πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι νέες συντάξεις θα είναι μειωμένες κατά 20% σε σχέση με τις σημερινές. Αυτό αφορά και σε όσους έχουν ήδη βγει στη σύνταξη μετά την 1/9/2013 αλλά δεν την έχουν λάβει ακόμα.

Συντάξεις χηρείας μόνο για όσους συζύγους είναι άνω των 57 ετών!

Στο βωμό του τρίτου μνημονίου φαίνεται πως θα θυσιαστούν και οι συντάξεις χηρείας.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των τεχνικών κλιμακίων, οι εκπρόσωποι των Θεσμών ζήτησαν από την ελληνική πλευρά να δικαιούνται σύνταξη χηρείας μόνο οι επιζώντες σύζυγοι που είναι άνω των 57 ή 58 ετών .

Η μόνη διαφοροποίηση που δέχονται είναι για όσους έχουν ανήλικα τέκνα, για τους οποίους προτείνεται να λαμβάνουν σύνταξη για τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, η σύνταξη χηρείας αντιστοιχεί στο 70% της σύνταξης του αποθανόντος και μειώνεται σταδιακά μέχρι να συμπληρώσει ο δικαιούχος το 65ο έτος της ηλικίας του.

Και το ερώτημα επανέρχεται πιο επίκαιρο από ποτέ. Ποιος από όλους αυτούς που αποφασίζουν έχει ζήσει, κινηθεί, επιβιώσει με τα χρήματα που επιβάλλουν στον ελληνικό λαό να τα βγάλει πέρα.

Αυτοί που πουλούσαν να μην καταπίνουμε αμάσητα τα των τροικανών μας σερβίρουν κάθε μέρα άδεια...!

Σχετικές ειδήσεις