ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ασφαλιστικό: Συντάξεις πείνας, αύξηση εισφορών και «μαχαίρι» στις αναπηρικές

Ασφαλιστικό: Συντάξεις πείνας, αύξηση εισφορών και «μαχαίρι» στις αναπηρικές

Ζοφερό είναι το τοπίο στην κοινωνική ασφάλιση μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης που θα επικυρωθούν με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται άμεσα να κατατεθεί προς ψήφιση.

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ – ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Με το νέο ασφαλιστικό, οι εργαζόμενοι αλλά και οι νυν συνταξιούχοι χάνουν - με …σφραγίδα αριστερής κυβέρνησης - και τα τελευταία ψήγματα...κοινωνικού κράτους τα οποία κατοχυρώθηκαν από τις προηγούμενες γενιές

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η Εθνική Σύνταξη διαμορφώνεται στα 384 ευρώ με 20 χρόνια ασφάλισης και με 15 στα 345.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή της διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση ...διατράνωνε ότι δεν θα αποδεχτεί η Εθνική Σύνταξη να «πέσει» κάτω από τα 485 ευρώ. Ωστόσο, δέχτηκε ό,τι πρότειναν οι δανειστές, οι οποίοι από την αρχή ήθελαν χαμηλότερα ποσά.

Μισθωτοί και επαγγελματίες θα συνεισφέρουν το 20% των εισοδημάτων τους για τον κλάδο της σύνταξης. Αυτό θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2017 για τους ασφαλισμένους τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα.

Η σύνταξη θα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα με βάση το μέσο των μηνιαίων αποδοχών του ασφαλισμένου καθ' όλη τη διάρκεια του ασφαλιστικού τους βίου.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νέο ασφαλιστικό, «μαχαίρι» μπαίνει και στις συντάξεις χηρείας, καθώς θα ισχύει μόνο μετά τα 55 έτη στους επιζώντες συζύγους.

Η πρόβλεψη ισχύει για τους συνταξιούχους του Δημοσίου.

Επίσης, καταργούνται οι συντάξεις των αγάμων ή διαζευγμένων θυγατέρων αν το ετήσιο εισόδημα τους είναι πάνω από 8640 ευρώ.

Ψαλίδι αναμένεται και στις συντάξεις αναπηρίας, καθώς θα θεσπιστεί ειδική επιτροπή επανεξέτασής τους.

Σχετικές ειδήσεις