ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δραματικές εξελίξεις μετά το «ναυάγιο» - Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ζητάει ο Τσίπρας

Δραματικές εξελίξεις μετά το «ναυάγιο» - Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ζητάει ο Τσίπρας

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων Αθήνας-δανειστών. Η κυβέρνηση θα ζητήσει να συνέλθει εκτάκτως η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Μετά την εμπλοκή στις συζητήσεις με το κουαρτέτο για την αξιολόγηση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματίσει το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, από τον οποίο θα ζητήσει άμεση σύγκληση Συνόδου Κορυφής ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού.

Τη Μεγάλη Τρίτη ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει έκτακτο Εurogroup για την Ελλάδα τη Μεγάλη Πέμπτη, καθώς «χρειάζεται περισσότερος χρόνος», και παρέπεμψε τη συζήτηση για την πρώτη αξιολόγηση, τα προληπτικά μέτρα και το χρέος «σε επόμενο στάδιο».

Νωρίτερα, οι συνομιλίες του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των θεσμών διακόπηκαν μετά την εμπλοκή που έχει προκύψει αναφορικά με το νέο πακέτο των προληπτικών μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Οι επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να αναχωρήσουν από την Αθήνα και πλέον σχεδιάζεται η επιστροφή τους μετά το Πάσχα.

Σχετικές ειδήσεις