ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόκκινα δάνεια: Ποια εξαιρούνται από την πώληση στα κοράκια των funds

Κόκκινα δάνεια: Ποια εξαιρούνται από την πώληση στα κοράκια των funds

Με αυστηρές προϋποθέσεις που αφορούν κυρίως στην πρώτη κατοικία, θα γίνεται η προστασία των δανειοληπτών από την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε distress funds τα οποία «καραδοκούν» να αρπάξουν τις περιουσίες των Ελλήνων.

ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Η κυβέρνηση συναίνεσε στην μεταβίβαση των δανείων, παρά τις διαβεβαιώσεις για «κόκκινες γραμμές» στο συγκεκριμένα ζήτημα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον ο κίνδυνος να διαδραματιστούν και στην Ελλάδα σκηνές που εκτυλίσσονταν ως τώρα μόνο στην Ισπανία, με πολίτες να πετιούνται στην κυριολεξία έξω από τα σπίτια τους.

Από την πώληση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή, θα εξαιρούνται όλα τα δάνεια τα συνδεδεμένα με την πρώτη κατοικία.

Συγκεκριμένα, «γλιτώνουν» από την πώληση όλα τα στεγαστικά, καταναλωτικά, επισκευαστικά και επιχειρηματικά με εγγύηση την πρώτη κατοικία, με αντικειμενική αξία έως 140.000 ευρώ και για μεταβατική περίοδο 18 μηνών.

Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, για όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τα οποία δεν εμπίπτουν σε κατηγορίες οι τράπεζες θα πρέπει να έχουν κάνει εμπεριστατωμένη και ουσιαστική πρόταση ρύθμισης στους δανειολήπτες και να δείχνουν αυξημένη ευαισθησία στις ευπαθείς ομάδες.

Επίσης, τα δάνεια που θα μεταβιβάζονται σε funds θα υπόκεινται στο ίδιο πλαίσιο προστασίας που ισχύει για τις τράπεζες, χωρίς να επιτρέπεται η επιδείνωση των όρων τους

Ακόμη, αναμένεται να διαμορφωθεί πλαίσιο εξωδικαστικών επιλύσεων για υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, που θα αντιμετωπίζει συνολικά τα χρέη προς τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία μέσω κουρέματος

Σχετικές ειδήσεις