ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αξιολόγηση - Όλα στο «σφυρί»: Ιδιωτικοποιούνται συγκοινωνίες, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και ΕΛΤΑ

Αξιολόγηση - Όλα στο «σφυρί»: Ιδιωτικοποιούνται συγκοινωνίες, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και ΕΛΤΑ

«Κύμα» αποκρατικοποιήσεων ετοιμάζει η κυβέρνηση, χωρίς όμως να ανοίγει με σαφήνεια τα χαρτιά της για το ποιες δημόσιες εταιρίες θα ιδιωτικοποιηθούν.

«ΚΡΥΦΤΟ» ΠΑΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΑΠΕΦΕΥΓΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στο πολυνομοσχέδιο το οποίο συζητείται με διαδικασία εξπρές στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την προσεχή Κυριακή 22 Μαΐου, περιλαμβάνεται διάταξη η οποία προβλέπει ότι στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα ενταχθούν, μεταξύ άλλων και οι αστικές συγκοινωνίες και τα ΕΛΤΑ.

Παρά το γεγονός ότι μόλις χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρχει ολική πώληση κρατικών εταιρειών, όπως φαίνεται οι ΔΕΚΟ είναι έτοιμες προς ιδιωτικοποίηση: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, σιδηρόδρομοι και οι συγκοινωνίες.

Η εκποίηση αναμένεται να γίνει σε δεύτερο χρόνο και προς το παρόν το τοπίο παραμένει θολό.

Μάλιστα, υπήρξε διαμαρτυρία από το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Κουτσούκο οποίος σχολίασε ότι τα σχετικά έγγραφα δεν έχουν κατατεθεί ακόμα στην Βουλή και ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση.

Πάντως ο κ. Σταθάκης, σημείωσε ότι δεν είναι ταμείο ιδιωτικοποιήσεων αλλά πρόκειται Ταμείο που θα προβεί σε αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας σε βάθος τριακονταετίας».

«Οι επιχειρήσεις που μεταβιβάζονται στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών είναι ο ΟΑΣΑ, η ΟΣΥ, η ΣΤΑΣΥ, ο ΟΣΕ, το ΟΑΚΑ και τα ΕΛΤΑ, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Προσέθεσε ότι τελεί υπό συζήτηση μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, για τον δεύτερο γύρο, η εισαγωγή των άλλων εταιρειών στο νέο ταμείο επενδύσεων και ιδιωτικοποιήσεων.

Σχετικές ειδήσεις