ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τόμσεν για παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα: Θα κρίνουμε τα μέτρα και μετά θα αποφασίσουμε

Τόμσεν για παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα: Θα κρίνουμε τα μέτρα και μετά θα αποφασίσουμε

Την ικανοποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το γεγονός ότι «πλέον όλοι αναγνωρίζουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο», εξέφρασε ο Πολ Τόμσεν,καθιστώντας σαφές πως το Δ.Σ. του Ταμείου θα λάβει την απόφαση εάν παραμένει ή όχι στο πρόγραμμα τους επόμενους μήνες.

«Όλοι δέχονται πως η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους της και πως δεν μπορεί να το καταστήσει βιώσιμο μόνο με τις δικές της προσπάθειες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, μετά το πέρας της μαραθώνιας συνεδρίασης του Eurogroup, συμπληρώνοντας ότι «το ΔΝΤ έδειξε ευελιξία».

«Το πακέτο αυτό σε δημοσιονομικό επίπεδο θα βάλει σε γερά θεμέλια τα ζητήματα της Ελλάδας. Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μία ξεχωριστή υπηρεσία εσόδων που είναι ένα πολύ καλό βήμα. Καλωσορίζουμε το γεγονός ότι όλοι συμφωνούν πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Καλωσορίζουμε ότι συμφωνήθηκε η μεθοδολογία για την πορεία του χρέους, αλλά και για το ποιοι θα είναι οι στόχοι για την ελάφρυνση του χρέους», συμπλήρωσε ο Τόμσεν, για να καταλήξει:

«Τα μέτρα είναι σημαντικά για το χρέος και βασίζονται σε μία πολύ σημαντική προσπάθεια των εταίρων της Ελλάδας που κάνουν το παν για να το ελαφρύνουν. Τους επόμενους μήνες το ΔΝΤ θα δει αυτά τα μέτρα για να είναι σίγουρο πως θα έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για την ελάφρυνση του χρέους. Συμφωνήσαμε πως τα μέτρα για το χρέος θα συμφωνηθούν στο τέλος του προγράμματος. Θα επιδείξουμε αυτή την ευλυγισία. Το Δ.Σ. του ΔΝΤ θα λάβει την απόφαση εάν το Ταμείο παραμένει ή όχι».

Σχετικές ειδήσεις