ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έκπτωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ – Ποιοι τη δικαιούνται

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έκπτωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ – Ποιοι τη δικαιούνται

Έκπτωση της τάξης του 15% θα δουν από την 1η Ιουλίου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ πέντε εκατομμύρια καταναλωτές. Προϋπόθεση; Να εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς!

Συγκεκριμένα, από τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από την 1η Ιουλίου και μετά, θα ισχύσει η έκπτωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα εφαρμοστεί ενιαία στους πελάτες χαμηλής και μέσης τάσης, εφόσον εξοφλούν εμπρόθεσμα τους τρέχοντες λογαριασμούς ή τηρούν τους διακανονισμούς των οφειλών τους.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, κατά τη διάρκεια χθεσινής (08/06/2016) συνέντευξης. Η έκπτωση του 15% αφορά, όπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης, πέντε εκατομμύρια καταναλωτές που εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς, ενώ είναι ανοιχτή και στους υπόλοιπους 2,1 εκατομμύρια που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, οι οποίοι μπορούν, επίσης, να επωφεληθούν, εφόσον ρυθμίσουν τα χρέη τους.

'Οπως διευκρίνισε πάντως στέλεχος της ΔΕΗ, ως «συνεπείς» θα εκλαμβάνονται και όσοι εξοφλούν με καθυστέρηση 2-3 ημερών.

Το νέο τιμολόγιο δεν ισχύει για όσους έχουν ενταχθεί στο «Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο», ΚΟΤ, (το οποίο είναι μειωμένο έναντι του ισχύοντος σήμερα), καθώς βέβαια και για την κατηγορία εκείνη των ευάλωτων πολιτών, οι οποίοι δικαιούνται δωρεάν ρεύμα.

Οι υπερήμεροι καταναλωτές, οι οποίοι δυνητικά θα μπορούσαν να ενταχθούν σε διακανονισμό οφειλών και να έχουν μείωση στο τιμολόγιο ανέρχονται σε 2,1 εκατομμύρια, δήλωσε ο κ. Παναγιωτάκης και κάλεσε όσους χρωστούν να σπεύσουν να τακτοποιήσουν την οφειλή τους. Το τρέχον πρόγραμμα διακανονισμού, που λήγει στις 31 Ιουλίου, προβλέπει ρύθμιση σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή. Από 1ης Αυγούστου ο οφειλέτης θα καλείται να καταβάλει προκαταβολή.

Σχετικές ειδήσεις