ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικό- Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι της εφορίας: Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Φορολογικό- Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι της εφορίας: Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Κανονικό… ξεψάχνισμα σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες ετοιμάζει η εφορία.

ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΘΑ ΣΤΗΝΟΥΝ... ΚΑΡΤΕΡΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με στόχο να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία, τα οποία παραμένουν άδεια, καθώς τα νοικοκυριά και οι πολίτες έχουν «γονατίσει» από την ύφεση, οι ελεγκτές της εφορίας ξεκινούν σαφάρι και βάζουν στο... μικροσκόπιο συγκεκριμένα επαγγέλματα.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, αυτοί που θα δεχτούν πρώτοι τους ελέγχους είναι φροντιστήρια, γιατροί και οδοντίατροι, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις, κέντρα αισθητικής, γυμναστήρια και συνεργεία αυτοκινήτων.

Μάλιστα, με βάση τις οδηγίες της εγκυκλίου, οι ελεγκτές θα τη στήνουν έξω από τέτοιες επιχειρήσεις και θα ρωτάνε τους πελάτες αν τους έκοψαν απόδειξη.

Εφόσον δεν έχει κοπεί απόδειξη για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τότε θα γίνεται έφοδος για να ελεγχθεί φορολογικά η επιχείρηση.

Σε δυσμενέστερη θέση θα βρεθούν όσοι έχουν ήδη βρεθεί υπόλογοι για φορολογικά παραπτώματα στο παρελθόν, ενώ όλοι θα μπαίνουν σε «μαύρη λίστα».

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται εντατικά και οι έλεγχοι για POS που συνδέονται με ξένες Τράπεζες, μετά την εξάρθρωση κυκλώματος, το οποίο είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε όλη την Ελλάδα με μηχανήματα αποδοχής καρτών, τα οποία έστελναν τα χρήματα σε ξένες Τράπεζες παρακάμπτοντας τα capital controls.

Σχετικές ειδήσεις