ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύγχυση με τη «μίνι» Σύνοδο για το ελληνικό χρέος – Αμήχανη η ελληνική κυβέρνηση

Σύγχυση με τη «μίνι» Σύνοδο για το ελληνικό χρέος – Αμήχανη η ελληνική κυβέρνηση

«Θολό τοπίο» παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με την άτυπη σύσκεψη που προγραμματίζουν ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και εκπρόσωποι του ΔΝΤ, με την ελληνική πλευρά να παρακολουθεί τις εξελίξεις αμήχανη και το Βερολίνο να …παίζει κρυφτό.

ΝΑ ΘΟΛΩΣΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μετά τα πρωινά …είπα ξείπα από Σόιμπλε και Τσακαλώτο που αλληλοδιαψεύστηκαν, το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (MNI) επιμένει ότι η σύσκεψη θα γίνει σε άλλη ημερομηνία και όχι την Παρασκευή 25 όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά.

Το ΜΝΙ σημειώνει ότι η ημερομηνία άλλαξε προκειμένου να ρίξουν στάχτη στα μάτια των …εκπροσώπων των ΜΜΕ αλλά ότι η άτυπη Σύνοδος θα γίνει σίγουρα πριν τις 5 Δεκεμβρίου οπότε θα διεξαχθεί και το κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup .

Το Γερμανικό Πρακτορείο ανέφερε συγκεκριμένα: «Τα μέλη του Washington Group θα έχουν διαβουλεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους προ του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε ότι υπήρξε ενδεχόμενο συνάντησης. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε χθες, Τρίτη (22/11) κατά την τυπική ενημέρωση σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφων «δεν υπήρχε, δεν υπάρχει άρα δεν θα υπάρξει συνάντηση την Παρασκευή».

«Υπάρχουν συζητήσεις, υπάρχει η αξιολόγηση που τρέχει» ανέφερε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, διαψεύδοντας τα όσα δημοσιεύτηκαν σχετικά.

Βάσει όμως του περιεχομένου των διαρροών, ο λόγος της ματαίωσης του Washington Group ήταν η μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο εν λόγω τραπέζι των συζητήσεων.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισαν επίσης ότι το Washington Group λειτουργεί ως μια άτυπη ομάδα.

Στη συνέχεια ωστόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επέτεινε τη σύγχυση λέγοντας ότι η συνάντηση θα γίνει!

Παρά τη διάψευση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ ότι «δεν υπήρχε και δεν θα γίνει τέτοια συνάντηση», ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών άλλαξε τα δεδομένα.

«Θα γίνει τελικά η διάσκεψη την Παρασκευή;», ρωτήθηκε από κοινοβουλευτικούς συντάκτες, λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στη Βουλή.

«Απ' όσο ξέρω, θα γίνει» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, χαμογελώντας.

Στο σίριαλ που εξελίσσεται άλλο ένα ερώτημα που τίθεται είναι μήπως οι εταίροι πιστωτές μας δεν μπήκαν καν στον κόπο να ενημερώσουν τον... ενδιαφερόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι όπως μεταδόθηκε από τη Deutsche Welle στο λεγόμενο «μίνι Eurogroup» είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί πώς θα εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν υπήρξε ποτέ το ενδεχόμενο της συνάντησης. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε χθες, Τρίτη (22/11) κατά την τυπική ενημέρωση σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφων «δεν υπήρχε, δεν υπάρχει άρα δεν θα υπάρξει συνάντηση την Παρασκευή».

Σχετικές ειδήσεις